Προγράμματα και διακρίσεις του Σχολείου μας κατά το σχολικό έτος 2014-15

Αγαπητοί γονείς,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την περσινή σχολική χρονιά 2014-2015 υλοποιήθηκαν στο Σχολείο μας πολλά αξιόλογα εκπαιδευτικά Προγράμματα. Αναφέρουμε ενδεικτικά:
α) Τα Α1 & Α2 Τμήματα υλοποίησαν ένα εξαιρετικό Πρόγραμμα etwinning με τίτλο:«Kids have fun on Halloween».
β) Το Α2 Τμήμα πήρε μέρος στο Διαγωνισμό Παραμυθιού «Kids fun».
γ) Το Α2 Τμήμα υλοποίησε ένα Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο: «Κοινωνική και συναισθηματική Αγωγή στο Σχολείο – Γνωρίζω τον εαυτό μου».
δ) Το Α2 Τμήμα υλοποίησε ένα Πολιτιστικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Όρνιθες» του Αριστοφάνη.
ε) Τα Β1 και Β2 Τμήματα υλοποίησαν ένα εξαιρετικό Βιωματικό Πολιτιστικό Πρόγραμμα με θέμα: «Ελιά – Λάδι: Το υγρό χρυσάφι», η κορύφωση του οποίου ήταν ένα αξιόλογο θεατρικό έργο στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι μαθητές.
στ) Το Γ1 Τμήμα του Σχολείου υλοποίησε ένα εξαιρετικό Πρόγραμμα στα Αγγλικά με θέμα τη διαφορετικότητα που κορυφώθηκε σε ένα αξιόλογο θεατρικό έργο, το οποίο παίχτηκε από τους μαθητές στην Αγγλική Γλώσσα.
ζ) Το Γ2 Τμήμα του Σχολείου μας υλοποίησε ένα εξαιρετικό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα: «Ανάπτυξη Κοινωνικών Δεξιοτήτων –Οι σχέσεις με τους άλλους», η κορύφωση του οποίου ήταν ένα αξιόλογο θεατρικό έργο με τραγούδια και δρώμενα τα οποία προέκυψαν από τα παιδιά κατά τη διάρκεια του Προγράμματος. Το Πρόγραμμα βιντεοσκοπήθηκε και προβλήθηκε στο Ευγενίδειο Ίδρυμα στην Εκδήλωση της Δ’  Δ/νσης Π.Ε Αθήνας με τίτλο : «Πες μια ιδέα!».
η) Το Γ3 Τμήμα του Σχολείου μας υλοποίησε ένα εξαιρετικό Πολιτιστικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Οι Δώδεκα θεοί του Ολύμπου» το οποίο κορυφώθηκε σε ένα αξιόλογο θεατρικό έργο στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι μαθητές.
θ) Τα Τμήματα Δ1 και Δ2 του Σχολείου μας υλοποίησαν ένα εξαιρετικό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο: «Μαθαίνω να τρώω σωστά». Αφίσα του Προγράμματος του Δ1 Τμήματος αναρτήθηκε στο περιστύλιο του Ευγενίδειου Ιδρύματος στην Εκδήλωση της Δ΄ Διεύθυνσης Π.Ε Αθήνας με τίτλο: «Πες μια ιδέα!».
ε) Τα τμήματα Ε1 και Ε2 ασχολήθηκαν με το πρόγραμμα “Η Γλυφάδα των παππούδων μας” που θα ολοκληρωθεί το σχ. έτος 2015-2016.
στ) Η ΣΤ΄ Τάξη του Σχολείου παρουσίασε στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» το  Θεατρικό Έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη: «Το μεγάλο μας τσίρκο».

Επίσης, το σχ. έτος 2014-2015 πραγματοποιήθηκαν τα παρακάτω Προγράμματα τα οποία διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν.
α)Το Δ1 Τμήμα του Σχολείου μας , πήρε μέρος στον 14ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού «Kids fun». To παραμύθι του μαθητή Σπύρου Πλέσσα «Ο Πίπης και η Μικρούπολη», διακρίθηκε και βραβεύτηκε. Η διάκρισή του ήταν πολύ μεγάλη γιατί αυτό το παραμύθι έγινε Θεατρική Παράσταση σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη. Παίχτηκε την Ημέρα Γιορτής Παραμυθιού Kidsfun.gr-ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΙΣΩΠΟΣ. Στη συνέχεια παίχτηκε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.
β)Τα Α1 και Α2 Τμήματα του Σχολείου μας υλοποίησαν Πρόγραμμα E Twinning με τίτλο: « …And they lived happily ever after» – fairy tales of Balkan Countries, το οποίο πήρε Ετικέτα Ποιότητας από την Ομάδα e twinning του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Βραβεύτηκε επίσης και από την Ομάδα e twinning της Ευρώπης παίρνοντας και την ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας.
γ) Το Δ1 Τμήμα του Σχολείου μας υλοποίησε Πρόγραμμα E Twinning με τίτλο: « … what a Taste! Expo 2015», το οποίο πήρε Ετικέτα Ποιότητας από την Ομάδα e twinning του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
δ) Με το Πρόγραμμα του Σχολείου μας με τίτλο « … what a Taste! Expo 2015», συμμετείχαμε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό “Together in EXPO, Milan 2015”   ο οποίος διεξήχθη υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας της Ιταλίας. Στο Διαγωνισμό αυτό σε σύνολο 2.770 περίπου Σχολείων που συμμετείχαν καταταγήκαμε στην 314η θέση.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ