Άρωμα ’21 στο σχολείο μας

Δευτέρα 31-5-2021

Με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης του 1821 έγινε παρουσίαση μέσω τηλεδιάσκεψης στους μαθητές της ΣΤ’ τάξης ζωγραφικού πίνακα του καλλιτέχνη Θανάση Τζοΐτη (υποστράτηγου ε.α. Π.Σ.).

Τα παιδιά είδα ζωντανά πώς ένα δημοτικό τραγούδι στα χέρια ενός καλλιτέχνη μετατρέπεται σε έργο τέχνης.

Οι απαλοί χρωματισμοί, η κίνηση και η ζωντάνια των αγωνιστών, αλλά και των αλόγων μας μετέφεραν σε κείνα τα δοξασμένα χρόνια.

Επίσης στα τρία τμήματα της ΣΤ’ τάξης μοιράστηκαν φιγούρες αγωνιστών του ’21. Εντυπωσιάστηκαν οι μαθητές ιδιαίτερα από τις φιγούρες των φιλελλήνων και του Κύπριου φαλαγγίτη. Οι φιγούρες κατασκευασμένες από τον κ. Τζοΐτη με μοναδικό τρόπο, που μόνο αυτός ξέρει -μετά από πολύχρονη μελέτη της νεότερης ιστορίας- να αποδίδει.

Στο τέλος ο πίνακας με θέμα το 1821 τοποθετήθηκε σε εξωτερικό χώρο του σχολείου και τον «γεύτηκαν» όλοι οι μαθητές.

Έτσι «μεθύσαμε» μικροί μεγάλοι από το αθάνατο εικοσιένα!

Πλοήγηση με ασφάλεια για όλους!

Σήμερα Πέμπτη 15/04/2021 είχαμε τη μεγάλη χαρά να ενημερωθούμε με πολλές λεπτομέρειες για τον τρόπο που η πλοήγησή μας στο διαδίκτυο μπορεί να γίνεται με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια από την εξειδικευμένη συνεργάτη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κας Μαρίας Γρουστίδου. Η πληροφόρηση ακριβής αλλά και οι απορίες των μαθητών καίριες.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας για αυτή την εκδήλωση προς την Ελληνική Αστυνομία, προς την Υπαστυνόμο κα Βασιλική Τσακμάκη για την εξαιρετική μας συνεργασία αλλά και προς την κα Μαρία Γρουστίδου που μας παρουσίασε με άμεσο τρόπο αυτή την ημερίδα.

Οι εκπαιδευτικοί της ΣΤ΄Τάξης και ο Δ/ντης του Σχολείου

Πολυτεχνείο 1973 – Τι γιορτάζουμε στις 17 Νοεμβρίου

Η κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 ήταν η κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση και ουσιαστικά προανήγγειλε την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών, η οποία από τις 21 Απριλίου 1967 είχε επιβάλλει καθεστώς στυγνής δικτατορίας στη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα

Εορτή των Τριών Ιεραρχών και υπενθύμιση για μηνιαίες ενημερωτικές συναντήσεις

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα σε ένα διδακτικό δίωρο στο σχολείο μας.

Κατά τα λοιπά, θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του σχολείου μας όπως κάθε μέρα, από την Πρωινή Ζώνη έως και το Ολοήμερο Πρόγραμμα (7.00 π.μ. έως 16.00 μ.μ.).

Επίσης, σας υπενθυμίζουμε όσο αφορά στις μηνιαίες ενημερωτικές συναντήσεις ότι:

  • Όταν η ώρα της ενημερωτικής συνάντησης έχει ορισθεί πριν τις 13:20μ.μ. – 14:00μ.μ., σύμφωνα με τον πίνακα που έχει δοθεί προς ενημέρωσή σας και είναι αναρτημένος στον ιστότοπο του σχολείου μας, η επικοινωνία του γονέα με τον εκπαιδευτικό για λειτουργικούς λόγους μπορεί να γίνεται και τηλεφωνικά.
  • Σε κάθε περίπτωση, οι ενημερωτικές συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μπορούν να πραγματοποιηθούν έκτακτα και σε κάποια άλλη χρονική στιγμή, εφόσον κρίνεται αναγκαίο, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του εκπαιδευτικού με τον γονέα ή/και το αντίστροφο.
  • Εάν μία ενημερωτική συνάντηση αναβληθεί για προγραμματισμένους λόγους, ο εκπαιδευτικός θα ενημερώσει έγκαιρα τους μαθητές και τις μαθήτριες του τμήματος.

Σας ευχαριστούμε

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Πρόσκληση για τους γονείς των μαθητών/τριών της Α' Τάξης

Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019 & ώρα 6.30μ.μ-8.00μ.μ σε ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Στηρίζοντας το παιδί στο πέρασμά του από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό».
Ομιλήτρια: κυρία Χριστοπούλου Ευσταθία – Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής

Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί της Α’ Τάξης

Ζωο…φιλώντας Μαθήματα Άδολης Αγάπης

Οι μαθητές του τμήματος Δ΄3 συμμετέχουν φέτος στο διασχολικό πρόγραμμα «Φροντίδα και Προστασία Ζώων Συντροφιάς» του 4ου ΠΕ.ΚΕ.Σ. Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό μας επισκέφθηκαν εκπρόσωποι των «Ζωοφιλικών Ενημερώσεων Σχολείων» και μας παρουσίασαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζωο…φιλώντας Μαθήματα Άδολης Αγάπης».
Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ομιλίας με θέμα «Κακοποίηση – Παραμέληση ανηλίκων»

Το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Γλυφάδας, σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας, τους Διευθυντές, τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των 6ου, 7ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων Γλυφάδας διοργανώνουν ομιλία που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας (Τεμπών 37) με θέμα: «Ο ρόλος της τοπικής κοινωνικής υπηρεσίας ως υποστηρικτικό πλαίσιο στη σχολική κοινότητα: Παράγοντες κακοποίησης – παραμέλησης ανηλίκων και τρόποι αντιμετώπισης» τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 και ώρα 18.00.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τα μαγιάτικα στεφάνια μας


Το μαγιάτικο στεφάνι είναι κατασκευή με λουλούδια που γίνεται για τον ερχομό της άνοιξης. Αποτελεί έθιμο αλλά δεν συναντάται μόνο στην Ελλάδα. Συμβολίζει την αναγέννηση της φύσης με την άνοιξη, γεγονός που θέλουμε να φέρουμε και στο σπίτι μας.

 
Μάη, Μάη χρυσομάη,
τι μας άργησες;
να μας φέρεις τα λουλούδια
και την άνοιξη;
Κώστας Βάρναλης


Τα έθιμα και οι δράσεις που συνοδεύουν τη μέρα της Πρωτομαγιάς ξεκινούν από τα βάθη της ανθρώπινης παράδοσης και περνούν από γενιά σε γενιά. Ο Μάιος είναι ο 5ος μήνας του χρόνου που – στην Ελλάδα, τη Ρώμη και μέχρι το Βυζάντιο- ήταν αφιερωμένος στον ετήσιο εορτασμό της θεάς της γονιμότητας και της γεωργίας, Δήμητρας. Η κόρη της, Περσεφόνη, που έρχεται από τον Κάτω Κόσμο αυτόν τον μήνα, από τον Αδη-σύζυγό της, ήταν ο λόγος για τη γιορτή των Ανθεστηρίων, της μεγαλόπρεπης πομπής προς τα ιερά για να προσφέρουν άνθη.