Frohe Ostern!

Στη Γερμανία το Πάσχα όλα περιστρέφονται γύρω από το αυγό. Οι οικογένειες διακοσμούν κλαδιά και δέντρα με πασχαλινά αυγά ενώ ανήμερα το Πάσχα τα παιδιά ψάχνουν στους κήπους και στα πάρκα τα χρωματιστά ή σοκολατένια αυγά που έχει κρύψει ο πασχαλινός λαγός.

Οι μαθητές του τμήματος των Γερμανικών έμαθαν τα πασχαλινά έθιμα της Γερμανίας, άκουσαν σχετικά τραγούδια και ασχολήθηκαν με πασχαλινές χειροτεχνίες. Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Μικροί και μεγάλοι γινόμαστε παιδιά!

Τη μαγεία των Χριστουγέννων ζήσαμε όλοι μαζί στο σχολείο μας.

Παιδιά , Εκπαιδευτικοί και Γονείς

Πλήθος εκδηλώσεων , χαρούμενα χαμόγελα, μηνύματα αγάπης , ελπίδας , αλληλεγγύης.

Bazar  Συλλόγου Γονέων  17/12/23

Ευχαριστούμε το Σύλλογο γονέων που είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζει . Οι όμορφες δημιουργίες από παιδιά και γονείς και η χορωδία μικρών και μεγάλων δημιούργησε μια όμορφη ζεστή ατμόσφαιρα στο σχολείο μας και έδωσε την ευκαιρία σε όλους να έρθουν πιο κοντά στο πνεύμα των Χριστουγέννων.Άγιος Βασίλης 20/12/23

Και βέβαια μας επισκέφτηκε ο Άγιος Βασίλης  που με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων μοίρασε δώρα στα παιδιά.

Τρενάκι

Το τρενάκι του Δήμου μας έφερε και τα ξωτικά που έπαιξαν και τραγούδησαν με τα παιδιά.

Επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου Αλίμου στο σχολείο μας 18/12/23

Τα παιδιά του σχολείου μας μαζί με τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου  Αλίμου που μας επισκέφτηκαν,  τραγούδησαν  τα κάλαντα και αντάλλαξαν όμορφες ευχές για τη νέα χρονιά που έρχεται. Κάναμε καινούριους φίλους και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για του χρόνου… με επίσκεψη δική μας στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου.

Δράση Ειρήνης

Σε μια εποχή που τα αγαθά και οι αξίες δοκιμάζονται, που ο πόλεμος καραδοκεί και κατά τόπους μαίνεται συμπαρασύροντας ανθρώπινες ζωές στο διάβα του, είμαστε εδώ για να υπενθυμίσουμε όλοι μαζί, γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά την υπέρτατη σημασία της ΕΙΡΗΝΗΣ.

Έτσι λοιπόν πραγματοποιήσαμε όλοι μαζί την ακόλουθη εκπαιδευτική δράση: Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος, οι μαθητικές τσάντες των παιδιών μας σχημάτισαν το σήμα της ΕΙΡΗΝΗΣ στον προαύλιο χώρο του Σχολείου μας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους με σκοπό την ανύψωση των αξιών της ειρήνης και της αρμονικής συνύπαρξης των λαών.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ

Τ’ όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη.

Τ’ όνειρο της μάνας είναι η ειρήνη.

Τα λόγια της αγάπης κάτω από τα δέντρα είναι η ειρήνη.

Γ. Ρίτσος

Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων – ΣΤ’ τάξη

Την Παρασκευή 24/11/24 οι  μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων. Ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, ξεναγήθηκαν στην έκθεση της αίθουσας «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Οι επίσκεψή τους  συνέπεσε με τις ώρες λειτουργίας του Κοινοβουλίου, και είχαν την ευκαιρία να  παρακολουθήσουν για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση.

Μια ξεχωριστή επίσκεψη που εντυπωσίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς, αφιερωμένη στις αρχές της ενότητας, της ισότητας και της Δημοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο

Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα οι μαθητές του τμήματος των Γερμανικών κατασκεύασαν ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με χιονάνθρωπους (Adventskalender) και ενημερώθηκαν για τα έθιμα που τηρούν τα παιδιά στις γερμανόφωνες χώρες αυτή την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε περισσότερα

Δενδροφυτεύω – Πρασινίζω την πόλη μου – Βελτιώνω το επίπεδο ζωής μου

Στο πλαίσιο διοργάνωσης δράσεων ευαισθητοποίησης των μαθητών μας σε σχέση με το περιβάλλον, οι μαθητές των Δ’, Ε’ και  Στ’ τάξεων, την Τετάρτη 15/11/2023,  με μεγάλη  χαρά συμμετείχαν στη δεντροφύτευση που διοργανώθηκε από το Δήμο Γλυφάδας στη θέση ¨Πατητήρι¨ στους πρόποδες του Υμηττού.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Δήμο που μας έδωσε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε σε μια τόσο οργανωμένη περιβαλλοντική δράση.  Η αρμονική  συμβίωση μας με την φύση και  η ευαισθητοποίηση όλων από την παιδική ηλικία στα ζητήματα υπεύθυνης συμπεριφοράς προς τον χώρο που ζούμε, διαφυλάσσουν  τη ζωή και το μέλλον όλων μας.
Διαβάστε περισσότερα

Η γιορτή του Αγίου Μαρτίνου στο μάθημα των γερμανικών

Στις 11 Νοεμβρίου γιορτάζεται στις γερμανόφωνες χώρες  ο Άγιος Μαρτίνος (Sankt Martin). Πρόκειται για μια γιορτή που συμβολίζει το πνεύμα της αγάπης και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Σύμφωνα με έναν θρύλο ο Άγιος Μαρτίνος όταν ήταν ακόμη Ρωμαίος στρατιώτης έδωσε μια παγωμένη νύχτα το μισό μανδύα  του σε έναν ζητιάνο.

Για τα παιδιά είναι μια ξεχωριστή μέρα, κατά την οποία αργά το απόγευμα ξεχύνονται στους δρόμους κρατώντας αναμμένα φαναράκια και τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια αφιερωμένα στον Άγιο.

Οι μαθητές του τμήματος των Γερμανικών άκουσαν παραδοσιακά τραγούδια και κατασκεύασαν κάρτες που απεικονίζουν τον Άγιο Μαρτίνο και το έθιμο με τα φαναράκια.

Διαβάστε περισσότερα

10η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί», μια στάση ζωής!

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη 10η  πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού οι μαθητές/τριες του 11ου Δ.Σ. γλυφάδας  είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το αθλητικό κέντρο ¨Αίολος” στη Βάρη την Τετάρτη 18/10/23.

Εκεί τα παιδιά εκτονώθηκαν ψυχοσωματικά, διασκέδασαν και ανέπτυξαν δεξιότητες μέσω της συμμετοχής , της προσπάθειας  και του συναγωνισμού και βίωσαν  το ”ευ αγωνίζεσθαι”.

Στους αθλητικούς  χώρους του κέντρου και με την καθοδήγηση των κατάλληλων προπονητών, τα παιδιά έλαβαν μέρος σε αγώνες σκυταλοδρομίας και σε άλλα αθλητικά παιχνίδια και δρώμενα.