Ενημερωτική επιστολή

Αγαπητοί γονείς, από την Τρίτη 1/12/2020 ανέλαβα τη θέση του Διευθυντή στο σχολείο σας, το 11ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, αντικαθιστώντας την κα Ελένη Κουταλέλη.

Σε αυτή τη νέα πρόκληση, επιθυμώ τη συνεργασία σας αλλά και τη θετική σας διάθεση, προκειμένου να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους μαθητές μας, τα παιδιά μας, σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες που όλοι αντιμετωπίζουμε.

Με εκτίμηση

Θειόπουλος Κων/νος

Διευθυντής 11ου Δ. Σ. Γλυφάδας

Οδηγίες για μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το webex

Όσοι μαθητές αντιμετωπίζετε προβλήματα με το webex, μπορείτε να δοκιμάσετε τα παρακάτω με τη βοήθεια κάποιου μεγαλύτερου:

  • Να αποσυνδεθείτε από την ψηφιακή τάξη του εκπαιδευτικού και να συνδεθείτε ξανά.
  • Αν συνδέεστε με ασύρματη σύνδεση wifi, μπορείτε να μετακινηθείτε πιο κοντά στο ρούτερ για να έχετε καλύτερη λήψη.
  • Αν χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα στη συσκευή σας κάποιο άλλο πρόγραμμα τηλεδιάσκεψης εκτός από το webex (π.χ. zoom, skype, κ.α.) δοκιμάστε να το τερματίσετε. Αν δεν αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα, επανεκκινήστε τη συσκευή σας.

Αν δοκιμάσατε όλα τα παραπάνω και εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα με το webex, επικοινωνήστε με το Helpdesk του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου στο 2144169726 ενώ βρίσκεστε μπροστά στη συσκευή σας, για να πραγματοποιηθεί έλεγχος από τους αρμόδιους τεχνικούς.

Ανδρέας Λαγγούσης

Σχετικά με την υπεύθυνη δήλωση της χωροταξικής κατανομής των μαθητών/τριών ΣΤ’ τάξης

Αγαπητοί γονείς,

Όσοι μαθητές δεν είχαν δώσει την υπεύθυνη δήλωση για τη χωροταξική κατανομή τους σε Γυμνάσια στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς της ΣΤ’ τάξης, μπορούν οι γονείς τους να τη στείλουν σκαναρισμένη στο email του σχολείου ή να την τοποθετήσουν στο γραμματοκιβώτιο του σχολείου (γκρι κουτί) έως και τις 26 Νοεμβρίου 2020.

Ευχαριστώ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΟΥΤΑΛΕΛΗ ΕΛΕΝΗ

Έγγραφο προστασίας προσωπικών δεδομένων για τη Σύγχρονη Διδασκαλία

Κατ’ εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019), σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας. Τα προσωπικά σας δεδομένα (e-mail) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τη σχολική μονάδα λόγω της ιδιότητά σας ως μαθητών ή/και γονεών ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Επιπλέον, οι μαθητές κατά τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κοινοποιούν σε συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, και αποκλειστικά για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η ως άνω απαγόρευση, και εν συνεχεία θα διαγραφούν από τους εν λόγω παρόχους. Συστήνεται η σύνδεση των μαθητών μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) (και όχι μέσω εφαρμογής).

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνία με την ομάδα υποστήριξης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Αγαπητοί γονείς,

Αν αντιμετωπίζετε κάποιο τεχνικό πρόβλημα με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης του σχολείου, στέλνοντας ένα email στο mail@11dim-glyfad.att.sch.gr με θέμα «Προς ομάδα υποστήριξης» και μέσα στο σώμα του κειμένου να αναφέρετε οπωσδήποτε το όνομα του παιδιού σας και το τμήμα του.

Διευκρίνιση ως προς την εξ αποστάσεως εκπαίδευση webex / e-me / eclass

Αγαπητοί γονείς,

Σας διευκρινίσουμε ότι για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση (webex) η είσοδος του μαθητή γίνεται άμεσα πατώντας απλά πάνω στο σύνδεσμο που σας έχουμε στείλει.

Όσο αφορά στις πλατφόρμες ασύγχρονης εκπαίδευσης (eclass / e-me) οι μαθητές θα πρέπει να διαθέτουν λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και να συνδέονται με τους προσωπικούς κωδικούς τους. Πληροφορίες για τη δημιουργία λογαριασμού στο ΠΣΔ θα βρείτε εδώ.

Ενημέρωση γονέων για την έναρξη των εξ αποστάσεως μαθημάτων

Αγαπητοί γονείς,

Έως αύριο, Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020, θα έχετε λάβει στα e-mail σας το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των τμημάτων των παιδιών στα e-mail που μας έχετε δώσει, καθώς και τους συνδέσμους webex, όπως και, εάν θα χρησιμοποιήσουν κάποια πλατφόρμα (e-me ή e-class) και ποια.

Επίσης, το Ωρολόγιο Πρόγραμμα όλων των τάξεων θα ξεκινά καθημερινά από τις 2.10 μ.μ έως τις 17.20 μ.μ.

Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2020.


Όποια επιπλέον διευκρίνηση θέλετε, αφού λάβετε το email με τα Ωρολόγια Προγράμματα και όλα τα προαναφερόμενα, μπορείτε να μας καλείτε στα τηλέφωνα του σχολείου για ενδεχόμενα ερωτήματα αύριο, έως τις 2.00 μ.μ.

Ευχαριστούμε

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ