Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2023-2024

Αγαπητοί γονείς, παρακαλούμε δείτε την συμπληρωματική στην με αρ. πρωτ. 45239/Δ2/20-04-2023 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2023-2024»

Προγραμματισμός μαθήματος κολύμβησης σχολ. έτος 2023-24

Στα πλαίσια του προγραμματισμού του προαιρετικού μαθήματος κολύμβησης για το σχολ. έτος 2023-24 καλούμε τους γονείς των μαθητών της φετινής Β’ τάξης να συμπληρώσουν εφόσον το επιθυμούν την παρακάτω υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής ως και την Τρίτη 23/05/2023.

Ενημέρωση

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια των εθνικών εκλογών το σχολείο θα παραμείνει κλειστό από Παρασκευή 19/05/2023 έως και Δευτέρα 22/05/2023.

Πενθήμερα Δημιουργικῆς Ἀπασχoλήσεως

Ἀγαπητοί γονεῖς,
Ἡ Ἱερά Μητρόπολή μας, προκειμένου νά ἔχει ἐπικοινωνία μέ τά παιδιά τό καλοκαίρι, διοργανώνει ἐφέτος δύο «ΠΕΝΘΗΜΕΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΩΣ » γιά μαθητές/τριες Β΄ ἕως ΣΤ΄ Δημοτικοῦ. Σέ κάθε τριήμερο θά συμμετέχουν μέχρι 30 παιδιά συνολικά.

 • Τό πενθήμερο γιά τά παιδιά Β΄-Δ΄ Δημοτικοῦ θά πραγματοποιηθεῖ στό Κέντρο Διακονίας τοῦ Ἱ. Ναοῦ Φανερωμένης Βουλιαγμένης ἀπό 3 ἕως 7 Ἰουλίου.
 • Τό πενθήμερο γιά τά παιδιά Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικοῦ θά πραγματοποιηθεῖ στό Κέντρο Διακονίας τοῦ Ἱ. Ναοῦ Ἁγίας Τριάδος Γλυφάδας ἀπό 10 ἕως 14 Ἰουλίου.
 • Ὑπεύθυνος τῶν Προγραμμάτων Δημιουργικῆς Ἀπασχολήσεως εἶναι ὁ Ὑπεύθυνος τοῦ Γραφείου Νεότητος π. Ἀντώνιος Χρήστου.
  Σέ περίπτωση ἀνάγκης ἡ ἐπικοινωνία θά γίνεται στό τηλέφωνο 6936312626 καί στό email: penthimeroapasxolhshs@gmail.com
 • Ἡ αἴτηση συμμετοχῆς κάθε παιδιοῦ πρέπει νά σταλεῖ ἀπό ἐσᾶς ἠλεκτρονικά στό email: penthimeroapasxolhshs@gmail.com μέχρι καί τήν 11ην Ἰουνίου 2023.

Θά τηρηθεῖ σειρά προτεραιότητος ἀνάλογα μέ τήν σειρά ὑποβολῆς τῶν αἰτήσεων.

Πρακτικές ὀδηγίες

 1. Οἱ γονεῖς θά φέρνουν καί θά παραλαμβάνουν τά παιδιά τους.
 2. Ἡ προσέλευση θά εἶναι 7:45 ἕως 7:55 π.μ. καί ἡ ἀποχώρηση ἀπό 15:05 ἕως 15:15 μ.μ.
 3. Ἡ Ἱερά Μητρόπολη θά προσφέρει καθημερινά δεκατιανό καί γεῦμα.
 4. Τά παιδιά πρέπει νά ἔχουν μαζί τους: Καπέλο, αθλητικά παπούτσια (ὑποχρεωτι-κά), παγούρι, δεύτερη ἀλλαξιά, χαρτομάνδηλα.
 5. Τα παιδιά ΔΕΝ πρέπει νά ἔχουν μαζί τους: Κινητό τηλέφωνο, ἠλεκτρονικά παιχνίδια, spinner, μουσικές συσκευές, ἀκουστικά, καθώς καί κάθε ἄλλη συσκευή ἤ παιγνίδι πού θά τά αποσπᾶ καί θά τά ἀπομονώνει.

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Εκ του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Ε. Β. Β.& Β.

Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2023-2024

Αγαπητοί γονείς,

Σύμφωνα με το έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με Α.Π. Φ52/40220/Δ1/05-04-2023 και θέμα «Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2023-2024» οι γονείς των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν το σχολικό έτος 2023-2024 στην Ε’ τάξη θα συμπληρώσουν δήλωση με τη γλώσσα προτίμησης του παιδιού τους (Γαλλική ή Γερμανική).

Την Υπεύθυνη Δήλωση θα την φέρουν τα ίδια τα παιδιά στον/στην δάσκαλο/δασκάλα της τάξης τους, μέχρι και την Τετάρτη 26/04/2023.

Σκέψεις για το Πάσχα

Ποιος το περίμενε, ο Αναμάρτητος πλάι στον αμαρτωλό, ο Αθώος και ο Δίκαιος μαζί με τον ληστή και τον κατάδικο, ο Ανεξίκακος πλάι στον κακοποιό. Ποιος ανθρώπινος νους θα μπορούσε ποτέ να συλλάβει το βάθος της απρόσμενης γενναιοδωρίας και φιλέσπλαχνης προσφοράς του Θεού στον άνθρωπο. Θα μπορούσε να πει κανείς πως ο θάνατος του Χριστού υπήρξε ένα μανιφέστο για τον πνευματικό και ηθικό θάνατο ολόκληρης της ανθρωπότητας. Από την μία πλευρά ο περιπεσών άνθρωπος κι από την άλλη η θεϊκή αγάπη όπως περιγράφεται στα Ευαγγέλια είναι εκείνη που μετατρέπει την Ανάσταση του Χριστού σε Δόξα του ανθρώπου. Ο Σταυρός από σύμβολο καταισχύνης μετατρέπεται σε σύμβολο δόξας.

Η Ανάσταση του Χριστού είναι μήνυμα ελπίδας και αγάπης. Δεν εξαντλείται σε μια απολογητική προσπάθεια αποδείξεως της ιστορικής πραγματικότητας. Δηλώνει την αρχή δημιουργίας ενός καινούριου κόσμου που προσφέρει ο Θεός στην ανθρωπότητα. Ενός κόσμου απαλλαγμένου από την φθορά του θανάτου, τις εχθρικές εκδηλώσεις ανθρώπου προς άνθρωπο. Ενός κόσμου διαποτισμένου με τις αξίες της ζωής, της αγάπης, της ελπίδας.

Η Σταύρωση του Κυρίου μας είναι ένα προσωπικό προσκλητήριο στον καθένα μας. Ο ίδιος ο Θεός προσφέρει το δώρο της ζωής. Ποίος άνθρωπος λοιπόν βλέποντας την Ανάσταση του Κυρίου μπορεί να επιμένει στην απόγνωση και τον μηδενισμό.

Ο Χριστός μετατρέπει την ζωή μας σε συνεχόμενη πανήγυρη. Από εμάς ζητά την ταπείνωση, την απλότητα, την καθαρή ψυχή. Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα μας δημιουργεί αγαλλίαση, ψυχική ανάταση, ωραία εγρήγορση. Μπορεί ο άνθρωπος να καταδίκασε έναν Θεό σε θάνατο. Ο Θεός όμως καταδίκασε τον άνθρωπο σε αθανασία.

Ας γίνει το φετινό Πάσχα ευκαιρία και πρόκληση για όλους μας για την δική μας Ανάσταση. Ας λησμονήσουμε τα λυπηρά περασμένα. Ας χαρούμε το Πάσχα που είναι γιορτή Αγάπης και Χαράς. Ο Χριστιανός απορρίπτει τον ατομικισμό του και θραύει το εγώ του. Χαίρεται κι ενώνεται με όλους γενόμενος μέρος της Ανάστασης. Ας συσταυρωθούμε λοιπόν για να συναναστηθούμε με Εκείνον τον αίροντα την αμαρτία του κόσμου.

Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση στις οικογένειές σας

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του σχολείου κι ο Διευθυντής