Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής στο Σχολείο από Ψυχολόγο

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι κατά τη σχολική χρονιά 2022-23 προσλήφθηκαν προσωρινοί αναπληρωτές κλάδου ΠΕ-23 Ψυχολόγων για να προσφέρουν υπηρεσία σε σχολικές μονάδες μέχρι τις 21/06/2023.

Στο σχολείο μας κάθε Παρασκευή θα βρίσκεται η ψυχολόγος κα Πρίνου Αργυρώ, η οποία θα προσφέρει υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Οι γονείς, οι οποίοι επιθυμούν να συνεργαστούν με την ψυχολόγο για κάποιο θέμα που τους απασχολεί, μπορούν να επικοινωνούν με το σχολείο, προκειμένου να οριστεί ραντεβού για συνεδρία.

Πρόσκληση σε ενημερωτική ημερίδα

Αγαπητοί γονείς,

Στις μέρες μας τα φαινόμενα της σχολικής βίας αλλά και της επιθετικής συμπεριφοράς των παιδιών είναι ιδιαίτερα αυξημένα στις μεταξύ τους κοινωνικές σχέσεις. Οπτικά ερεθίσματα βίας αλλά και μιμητικές τάσεις συμπεριφορών σε σχέση με μεγαλύτερα παιδιά, η μεγάλη παραμονή στο διαδίκτυο αλλά και ηλεκτρονικά παιχνίδια που θέλγουν το ενδιαφέρον τους είναι μόνο μερικές από τις βασικές αιτίες. Το σχολείο μας συμμετέχοντας σ΄έναν κύκλο δημιουργικών συζητήσεων κι επικοινωνίας με τους γονείς διοργανώνει την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου κι ώρα 18:00 ημερίδα κάτω από την αιγίδα του Κέντρου Πρόληψης Γλυφάδας με ομιλήτρια την κ. Χαρατσίδου Μελίνα κλινική ψυχολόγο –  ψυχοθεραπεύτρια με θέμα : «Διαχείριση εκδήλωσης παραβατικών συμπεριφορών και σχολικού bullying ».

Σας καλούμε όλους για έναν γόνιμο διάλογο , ανταλλαγή απόψεων κι απόπειρα επίλυσης αυτών των σημαντικών προβλημάτων που ταλανίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα κι όχι μόνο.

Σας περιμένουμε στον φιλόξενο χώρο του 11ου δημοτικού σχολείου με είσοδο από την οδό Αττικής 102-104.

Οι Διευθυντές των σχολείων

Θειόπουλος  Κωνσταντίνος, Δημητρακόπουλος Κωνσταντίνος

Πρόσκληση εκδήλωσης

Το σχολείο είναι αποδέκτης κυμάτων που ταράζουν τόσο την οικογένεια όσο και την κοινωνικότητα των παιδιών. Στα πλαίσια αυτής της όσμωσης το σχολείο πρέπει να δρα ως καταλύτης και εξισορροπιστής αυτών των τάσεων μέσα από παιδαγωγικές παρεμβάσεις και ενισχύοντας την ενσυναίσθηση.

Σας καλούμε να ανταλλάξουμε ιδέες, αγωνίες και απορίες σε καυτά ζητήματα όπως η έξαρση της σχολικής βίας και η εμφάνιση της πρόωρης σεξουαλικότητας στους μαθητές.

Το 6ο και 11ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας αναλαμβάνουν κοινές δράσεις και διοργανώνουν εισηγήσεις – συζητήσεις για τους γονείς.

Η πρώτη μας εκδήλωση θα γίνει το ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, στις 5 το απόγευμα στον φιλόξενο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου (η είσοδος από οδό Αττικής 72 και Μ. Ασίας 93).

Πώς θα μιλήσουμε στα παιδιά μας για το σεξ;
• Σε μια κοινωνία σεξουαλικής παραβατικότητας πώς θα τα μάθουμε να προστατεύονται;
• Σε μια υπερσεξουαλικοποιημένη εποχή πώς θα τα βοηθήσουμε να μην σκοτώσουν τον έρωτα;

Αυτά και άλλα σχετικά ερωτήματα θα εξερευνήσουμε με τη βοήθεια του πολύ γνωστού και έγκριτου ψυχιάτρου παιδιών και εφήβων π. Βασιλείου Θερμού.

Οι Διευθυντές του 6ου και 11ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας
Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος και Κωνσταντίνος Θειόπουλος

Εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου

Το σχολείο μας συμμετέχοντας στον εορτασμό της τοπικής ενορίας μας, έστειλε αντιπροσωπευτικό άγημα μαθητών με τους σημαιοφόρους και παραστάτες για τη λιτάνευση της Ιερής εικόνας της Παναγίας.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας και τα συγχαρητήρια στα παιδιά που στελέχωσαν το τιμητικό αυτό άγημα, καθώς επίσης θέλουμε να σας μεταφέρουμε τις ευλογίες του Μητροπολίτου Γλυφάδος, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης πατρός Αντωνίου στα παιδιά, στις οικογένειές τους και στη σχολική μας μονάδα.

Προγραμματισμός εορτασμού επετείου της 17ης Νοεμβρίου

Αγαπητοί γονείς,

το σχολείο μας θα εορτάσει την επέτειο του Πολυτεχνείου την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022. Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο όπου θα γίνει γιορτή κατά τάξη και τμήμα. Οι μαθητές θα αποχωρήσουν στις 09:40 κατά το πέρας των εκδηλώσεων. Την ημέρα εκείνη δεν θα λειτουργήσει η Πρωινή Ζώνη και το Ολοήμερο Σχολείο.

Ένταξη της πλατφόρμας BBC micro:bit v2 στην εκπαιδευτική διαδικασία

Το σχολείο μας πρόσφατα απέκτησε προγραμματιζόμενες πλακέτες τύπου BBC micro:bit v2 κατάλληλες για την εκπαιδευτική διαδικασία του μαθήματος Τ.Π.Ε.

Οι δυνατότητες της πλατφόρμας είναι ανεξάντλητες, οι συσκευές διαθέτουν οθόνη led 5×5, φυσικά πλήκτρα, μικρόφωνο, ηχείο, δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας και πλήθος αισθητήρων.

Οι μαθητές των μεγάλων τάξεων δημιουργούν μαθαίνοντας παράλληλα προγραμματισμό, ηλεκτρονικά, επιστήμη και μηχανική, ενώ με τη χρήση μπαταριών στα micro:bit το μάθημα Τ.Π.Ε. ξεφεύγει από τα στενά όρια του εργαστηρίου Πληροφορικής.

Για το σχολείο μας, η γνώση πρέπει να έχει άμεση συσχέτιση, όχι μόνο με τα βιβλία ή τη διδασκαλία, αλλά και με τις σύγχρονες τάσεις που επιβάλλει η παιδαγωγική και η τεχνολογία.

Ανδρέας Λαγγούσης
Εκπαιδευτικός Τ.Π.Ε.

Ομάδα γονέων στο Κέντρο Πρόληψης Γλυφάδας

Το Κέντρο Πρόληψης Γλυφάδας ξεκινάει μια βιωματική ομάδα γονέων 7 συναντήσεων με στόχο την ψυχική ενδυνάμωση των γονιών και της οικογένειας στη μετά πανδημία εποχή.

Η ομάδα θα υλοποιείται στο χώρο του Κέντρου (Βασ. Όλγας 2, Άνω Γλυφάδα, 1ος όροφος).

Συντονίστρια της ομάδας θα είναι η κα Χαρατσίδου Μελίνα, κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Π. Γλυφάδας.

Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών: 12 γονείς
Μέγιστος: 20.

Ημερομηνίες διεξαγωγής:
Έναρξη Δευτέρα 17/10/2022 και ώρα 11:00 – 13:00
24/10, 7/11, 14/11, 21/11, 28/11 και 5/12/2022 την ίδια ώρα.

Δηλώσεις συμμετοχής: έως 14/10/2022 στο τηλ.: 2109601364 και στο email του Κέντρου: kpglyfadas@gmail.com

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση

Σταμούλη Μαρία
Γραμματέας Κ.Π. Γλυφάδας

Λειτουργία Ολοήμερου προγράμματος

Αγαπητοί γονείς,

Την Πέμπτη 15/09/2022 ξεκινά η λειτουργία της Πρωινής Ζώνης 7:00 έως 8:00 (προσέλευση 7:00 έως 7:15 από την οδό Αττικής).

Την Παρασκευή 16/09/2022 ξεκινά η λειτουργία του Ολοήμερου προγράμματος του σχολείου μας, αρχικά μέχρι τις 15:50.

Το Ολοήμερο ξεκινά στις 13:20 και οι μαθητές αποχωρούν στις 14:55 ή 15:50 σύμφωνα με την δήλωσή τους από την πόρτα της οδού Αττικής όπου και τους περιμένουν οι συνοδοί τους. Όταν ξεκινήσει η λειτουργία του πλήρους ωραρίου του τμήματος θα υπάρχει αποχώρηση και στις 17:30 σύμφωνα το διευρυμένο πρόγραμμα.

Η ώρα της σίτισης – χαλάρωσης είναι πάντα 13:20 έως 14:00. Το φαγητό πρέπει να είναι μέσα σε ένα πλαστικό σκεύος (με το όνομα του/της μαθητή/τριας πάνω σε αυτό), κατάλληλο για ζέσταμα σε φούρνο μικροκυμάτων αν χρειαστεί.

Κάθε μαθητής έχει το δικό του πιρούνι ή κουτάλι, νερό και αντισηπτικά χαρτομάντηλα.

Όσοι μαθητές επιθυμούν τοποθετούν το δοχείο με το φαγητό τους στο ψυγείο που βρίσκεται στο ισόγειο του σχολείου, πριν την έναρξη του πρωινού μαθήματος.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των τμημάτων αξιοποιούν τον χρόνο παραμονής στο σχολείο για την μελέτη των εργασιών που ανατέθηκαν στο πρωινό πρόγραμμα, κυρίως στα μαθήματα της γλώσσας και των μαθηματικών. Συνιστάται η εκμάθηση της ορθογραφίας και η μελέτη των θεωρητικών μαθημάτων να γίνεται στο σπίτι.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία.

Η υπεύθυνη του Ολοήμερου προγράμματος

Τέση Μίχα

Σύνδεση στην πλατφόρμα e-me για τους μαθητές της Α’ τάξης

Για τη σύνδεση στην πλατφόρμα e-me οι μαθητές της Α’ τάξης θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσουν λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

Α. Δημιουργία λογαριασμού στο ΠΣΔ

  • Μπείτε στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/ επιλέξτε «Ας ξεκινήσουμε» και ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η εγγραφή.
  • Κατά την εγγραφή  θα ζητηθεί ο Α.Μ. (αριθμός μητρώου) του/της μαθητή/τριας. Αν δεν τον γνωρίζετε, επικοινωνήστε με το σχολείο.
  • Είναι αναγκαία η ορθή αναγραφή της διεύθυνσης e-mail του  και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
  • Στο πεδίο «Τμήμα» αν υπάρχει μόνο ένα τμήμα, πρέπει να οριστεί ο αριθμός 1.
  • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας αποστέλλεται  μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο (e-mail), στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας, με τα στοιχεία εγγραφής.

Β. Οδηγίες σύνδεσης στην e-me

Στη συνέχεια, οι μαθητές συνδέονται στην πλατφόρμα e-me με το όνομα χρήστη και τον κωδικό που δημιούργησαν στο ΠΣΔ.

  1. Συνδεθείτε στη διεύθυνση https://e-me.edu.gr/
  2. Επιλέξτε «Είσοδος»
  3. Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του/της μαθητή/τριας στα αντίστοιχα πεδία.
  4. Επιλέξτε «Είσοδος»
Τμήμα Α1

Μετά την αρχική σύνδεση, κάθε φορά που θα επανασυνδέεστε θα ελέγχετε αν υπάρχουν προσκλήσεις συμμετοχής σε κυψέλες (ψηφιακές τάξεις) εκπαιδευτικών στο καμπανάκι που βρίσκεται πάνω δεξιά και στη συνέχεια θα κάνετε αποδοχή της πρόσκλησης του εκπαιδευτικού.

Τμήμα Α2

Μετά την αρχική σύνδεση ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να στείλετε αίτημα συμμετοχής στην κυψέλη της δασκάλας του τμήματος. Κάθε φορά που θα επανασυνδέεστε θα ελέγχετε αν υπάρχουν προσκλήσεις συμμετοχής σε κυψέλες (ψηφιακές τάξεις) άλλων εκπαιδευτικών στο καμπανάκι που βρίσκεται πάνω δεξιά.