Οδηγίες δια ζώσης επαναλειτουργίας του σχολείου / αναθεωρημένο πρωτόκολλο

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, σας ευχόμαστε καλή χρονιά, υγεία και πρόοδο. Με την ευκαιρία της προγραμματιζόμενης επαναλειτουργίας του σχολείου τη Δευτέρα 10/01/2022 και σε συνθήκες πανδημίας  που όλοι βιώνουμε, σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, νοσήσαντες, εμβολιασμένους, ανεμβολίαστους.

Υπενθυμίζεται ότι το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο. Ειδικά για την πρώτη εβδομάδα (10/1 έως 15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας 10/1, της Τρίτης 11/1 και της Παρασκευής 14/1. Τις παραπάνω ημέρες, οι μαθητές προσέρχονται στο σχολείο με αρνητική δήλωση self test η οποία θα δηλωθεί και στην πλατφόρμα edupass.gov.gr.

Επίσης σας ενημερώνουμε πως αύριο Δευτέρα από τις 07:00 το πρωί θα προμηθεύουμε self test στους γονείς / κηδεμόνες όσων μαθητών δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν τις προηγούμενες ημέρες από τα φαρμακεία.

Χριστουγεννιάτικα δώρα στους μαθητές μας!

Ο Άι Βασίλης επισκέφτηκε φέτος το σχολείο μας -λίγο νωρίτερα- και μοίρασε δωράκια σε όλους τους μαθητές μας. Η χαρά ήταν παντού και τα χαμόγελα των μαθητών μας ήταν τρανή απόδειξη πως το πνεύμα των Αγίων ημερών ζει στις ψυχές τους. Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για την χαρά που μοιραστήκατε μαζί μας. Καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα στις οικογένειές σας!

Ο Διευθυντής

Θειόπουλος Κωνσταντίνος

Παράδοση Ελέγχων προόδου Α’ τριμήνου

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι οι Έλεγχοι προόδου Α’ τριμήνου για το σχολικό έτος 2021-2022 θα παραδοθούν σε έντυπη μορφή στις 23/12/2021, απευθείας στις τσάντες των μαθητών. Σε περίπτωση απουσίας μαθητή/τριας ο έλεγχος προόδου θα αποσταλεί ηλεκτρονικά στα emails που μας έχετε δηλώσει. Σχετικά με τους μαθητές των Α’ και Β’ τάξεων θα υπάρξει τηλεφωνική ενημέρωση από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

«Το καλάθι του φτωχού»

Αγαπητοί γονείς,

Στα πλαίσια της έμπρακτης αγάπης προς τον συνάνθρωπο, μάθημα ζωής για μικρούς και μεγάλους, το σχολείο μας διοργανώνει κατά τις ημέρες των γιορτών «ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ» συγκεντρώνοντας στο σχολείο τρόφιμα  που θα διατεθούν στη Στέγη Γερόντων της ενορίας μας. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να προσφέρει κάποια από τα παρακάτω είδη:

 • Ντομάτα πουμαρό
 • Ρύζι
 • Κοφτό μακαρονάκι
 • Φακές
 • Ζάχαρη
 • Αλάτι
 • Κριθαράκι
 • Γάλα εβαπορέ
 • Ρεβύθια
 • Φάβα
 • Ξύδι
 • Λάδι

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας.

Ο Σύλλογος  Διδασκόντων του Σχολείου

Ενημέρωση για την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 17/11/2021 δεν θα πραγματοποιηθεί πρωινή ζώνη (7 έως 8 π.μ.) και οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 8:00 με 8:15. Θα γίνουν επετειακές εορταστικές αναφορές σε κάθε τάξη ξεχωριστά και στις 9:40 π.μ. θα αποχωρήσουμε από το σχολείο. Το απογευματινό ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει.

Edupass: Συχνές ερωτήσεις για σχολεία

 1. Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν δήλωση edupass;
  ● οι μαθητές/τριες δημόσιων σχολικών μονάδων (υποβάλλεται από γονέα/κηδεμόνα),
  ● το εκπαιδευτικό προσωπικό και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και
  Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.),
  ● κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής (επισκέπτες), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα
 2. Είναι υποχρεωτική η υποβολή δήλωσης συμμετοχής στη διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «edupass.gov.gr»;
  Σύμφωνα με τη ρύθμιση του Κεφαλαίου Ι του άρθρου 3 της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ. 55254/09.09.2021 κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 4187), όπως αυτή τροποποιήθηκε με την υπό στοιχεία Γ.Π. οικ./66036/21-10-2021 κοινή υπουργική απόφαση (Β’ 4960), «τα φυσικά πρόσωπα, ενήλικα αυτοπροσώπως ή ανήλικα μέσω των γονέων/κηδεμόνων/επιτρόπων τους, τα οποία θα συμμετάσχουν καθ` οιονδήποτε τρόπο με φυσική παρουσία στην εκπαιδευτική διαδικασία που διεξάγεται σε δημόσια εκπαιδευτική δομή πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής στη διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στην πλατφόρμα «edupass.gov.gr» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπό στοιχεία 124068/ΓΔ4/1.10.2021 κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και
  Θρησκευμάτων, Υγείας και Επικρατείας (Β΄ 4558)».
 3. Πρέπει να εκτυπώνεται η σχολική κάρτα όταν δηλώνεται self-test;
  Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την αντίστοιχη πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνετε. Ο/Η μαθητής/τρια επιδεικνύει, χωρίς να παραδίδει, τη σχολική κάρτα εντός της τάξης, στον
  εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και τη φέρει μαζί του/της μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της από εκπαιδευτικό ή από τον/τη Διευθυντή/ντρια/Υποδιευθυντή/ντρια, ή Προϊστάμενο/η. Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης, η σχολική κάρτα μπορεί να συμπληρωθεί χειρόγραφα αρκεί να περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που αναγράφονται στο ψηφιακό έντυπο.
  Περισσότερες πληροφορίες στην υπ’ αριθ. Γ.Π.οικ.66036/21-10-2021 ΚΥΑ (B’ 4960).
  Δεν είναι αναγκαία η επίδειξη της δήλωσης Edupass.
 4. Κάθε πότε υποβάλλεται δήλωση edupass;
  H δήλωση edupass απαιτείται να υποβληθεί μία μόνο φορά αν ο υπόχρεος έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου. Στην περίπτωση που το παιδί υποβάλλεται σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), η δήλωση πρέπει να γίνεται όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου, η αντίστοιχη δήλωση απαιτείται να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.
 5. Τι ισχύει για τη δήλωση του αποτελέσματος των διαγνωστικών rapid/PCR;
  Εκπαιδευτικοί ή μαθητές/τριες που δηλώνουν για πρώτη φορά διαγνωστικό έλεγχο (rapid/PCR) στο edupass έχουν πλέον συμφωνήσει στην αποστολή στοιχείων από ΗΔΙΚΑ στη θυρίδα της σχολικής μονάδας και στο εξής κάθε επόμενο rapid/PCR θα εισάγεται αυτόματα.
 6. Αναζητώ το παιδί στο σχολείο και δεν μπορώ να το βρω
  Για την αναζήτηση στην εφαρμογή edupass θα πρέπει να εισάγετε το ΟΝΟΜΑ, το ΕΠΩΝΥΜΟ και την ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ του παιδιού σας όπως ακριβώς είναι δηλωμένα στο σχολείο. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το σχολείο για να ελέγξετε τα στοιχεία.
 7. Η εφαρμογή μου αναφέρει ότι δεν ταυτοποιείται το ΑΜΚΑ του παιδιού μου
  Η εφαρμογή edupass ταυτοποιεί ΟΝΟΜΑ, ΕΠΩΝΥΜΟ και ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ του παιδιού σας όπως ακριβώς είναι δηλωμένα στο σχολείο με το μητρώο του ΑΜΚΑ. Ελέγξτε τα στοιχεία όπως είναι δηλωμένα στο σχολείο σας και τα στοιχεία του Μητρώου του ΑΜΚΑ. Δείτε τα στοιχεία σας στο μητρώο του ΑΜΚΑ στο gov.gr στη διαδρομή Αρχική / Πολίτης και καθημερινότητα / Στοιχεία πολίτη και ταυτοποιητικά έγγραφα / Εύρεση Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) .
  Σε περίπτωση που υπάρχουν λάθη, διορθώστε τα στοιχεία του παιδιού είτε:
  ● μέσω επικοινωνίας με το σχολείο, αν τα λάθη στην καταχώρηση των στοιχείων προκύπτουν από εκεί,
  ● μέσω επίσκεψής σας σε ένα ΚΕΠ για να διορθώσετε τα στοιχεία του ΑΜΚΑ. Εναλλακτικά, τη διόρθωση του ΑΜΚΑ μπορείτε να την κάνετε και με τηλεδιάσκεψη με υπάλληλο του ΚΕΠ. Επισκεφτείτε το gov.gr στη διαδρομή Αρχική / Πολίτης και καθημερινότητα / Στοιχεία πολίτη και ταυτοποιητικά έγγραφα / Μεταβολή στοιχείων στον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).
 8. Εάν το αποτέλεσμα του self-test είναι θετικό
  Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνετε. Σε αυτή την Σελίδα 4 από 4 περίπτωση, θα πρέπει να μεταβείτε εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε δημόσια δομή, όπως αυτές κάθε φορά γνωστοποιούνται. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι αρνητικό, τότε το παιδί ή ο ενήλικας μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού, χωρίς λήψη αντιπυρετικών, και την βελτίωση των συμπτωμάτων του. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης. Αντί του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου οι γονείς/ κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών και οι ενήλικοι μαθητές/τριες δύνανται να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου από επαγγελματία υγείας σε ιδιωτική δομή, η οποία γίνεται με επιβάρυνση του πολίτη. Περισσότερες πληροφορίες στην υπ’ αριθ. Γ.Π.οικ.66036/21-10-2021 ΚΥΑ (B’ 4960).

Κατανομή μαθητών ΣΤ’ τάξης σε Γυμνάσια της περιοχής μας

Αγαπητοί γονείς,

στα πλαίσια της κατάταξης μαθητών αποφοίτων δημοτικών σχολείων σε Γυμνάσια της περιοχής μας σας παρακαλούμε να στείλετε συμπληρωμένη την παρακάτω υπεύθυνη δήλωση μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2021.

Υπεύθυνη δήλωση

 

Ο Διευθυντής

Θειόπουλος Κωνσταντίνος

Η λειτουργία του «edupass.gov.gr» επεκτείνεται στις σχολικές μονάδες

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ 4960/26-10-2021: Οι γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/ που φοιτούν σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://edupass.gov.gr/, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) και, αφού επιλέξουν την κατηγορία

 • «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/Ειδικής Αγωγής» και,
 • ακολούθως την κατηγορία «Δήλωση Self Test Μαθητών/τριών – Έκδοση Σχολικής Κάρτας για COVID-19»,
 • στη συνέχεια αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet), σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α’ 184), και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος, σύμφωνα με τη οριζόμενα στο άρθρο 4 της υπό στοιχεία 124068/ΓΔ4/1.10.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Επικρατείας (Β’ 4558).
 • Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την αντίστοιχη πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν τα ανωτέρω πρόσωπα ή αντιγράφουν ακριβώς.
 • Οι μαθητές επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους τη Σχολική Κάρτα αρνητικού αποτελέσματος self-test, τα οποία πραγματοποιούνται κανονικά 24 ώρες πρωθύστερα της Τρίτης και Παρασκευής αντίστοιχα.
 • Αλλάζει η πλατφόρμα που το δηλώνετε : όχι πια στο selftesing.gov.gr.

Σχετικά με την χειρόγραφη σχολική κάρτα, επισημαίνουμε πως μπορεί να γίνει δεκτή, εφόσον το αποτέλεσμα έχει δηλωθεί στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, γεγονός το οποίο θα επαληθεύεται από τη σχολική μονάδα.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr θα πρέπει να δηλωθούν και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή προηγούμενης νόσησης για μαθητές πατώντας στην επιλογή «Δήλωση μαθητών/τριών που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει ή έχουν πρόσφατο PCR/Rapid test» αλλά η δήλωση αυτή γίνεται εφάπαξ ,δηλαδή μόνο την πρώτη φορά.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ – 26-10-21 Η λειτουργία του «edupass.gov.gr» επεκτείνεται στις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής (minedu.gov.gr)