Σκέψεις για τα Χριστούγεννα που έρχονται

«Ετέχθη υμίν σήμερον Σωτήρ»

Τη φράση αυτή απηύθυνε ο Άγγελος προς τους ποιμένες της Βηθλεέμ το βράδυ της Γεννήσεως. Αυτή η φράση στις μέρες μας απευθύνεται στον σύγχρονο άνθρωπο τόσο επίκαιρα, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε την πολυτάραχη καθημερινότητά μας. Ο άνθρωπος σήμερα φαίνεται να είναι αποστεωμένος από έμπνευση και ελπίδα, βυθισμένος σε προβλήματα επιβίωσης, αβεβαιότητας, ανησυχίας για το μέλλον.

Η Γέννηση του Σωτήρα προσκαλεί αλλά και προκαλεί τον καθένα να αναθεωρήσει τον προσανατολισμό του, να ξαναβρεί την ελευθερία του, να βρει το φάσμα της ζωής του μέσα από το λαμπρό φως της αλήθειας Του. Γύρω μας πόλεμοι αδελφοκτόνοι, πείνα και ασθένειες για τους αδύνατους, καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, κυριαρχία των συμφερόντων. Δεν απέλειπαν βέβαια νησίδες ελπίδας οι οποίες όμως είναι λίγες και ανεπαρκείς.

Τα Χριστούγεννα πρωτίστως απευθύνονται στις ψυχές μας. Αποτελούν την έμπρακτη ερμηνεία ελπίδας φωτός, ανθρωπιάς. Με τη Γέννησή Του, ο Σωτήρας Χριστός μας καλεί να απελευθερωθούμε από τις ανθρώπινες δεσμεύσεις και να οδηγηθούμε σε μια άλλη ζωντανή πραγματικότητα που μόνο όσοι μπορούν ή θέλουν τη βλέπουν.

Τα Χριστούγεννα δεν είναι μύθος ούτε φολκλορικό παιχνίδι. Είναι ο Θεός που έγινε άνθρωπος, είναι Εκείνος που μας δίνει την ελπίδα για απελευθέρωση από τη μοίρα της θνητότητας, εγγύηση αθανασίας, σχέσης με το Θεό, αληθινής σωτηρίας.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό και ο Διευθυντής του σχολείου σας εύχονται

Καλά Χριστούγεννα και Ευλογημένα σε εσάς και τις οικογένειές σας