Ενημερωτικό σημείωμα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς,

Όπως γνωστοποιήθηκε , τα δημοτικά σχολεία της χώρας μας θα παραμείνουν κλειστά από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 και η εκπαίδευση των μαθητών/τριών θα γίνεται με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σύντομα θα σας αποσταλούν μέσω email το ωρολόγιο πρόγραμμα και οι σύνδεσμοι για τις ψηφιακές τάξεις σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών κάθε τμήματος. Σε περίπτωση που δεν λαμβάνατε μέχρι σήμερα ενημερωτικά emails από το σχολείο, μπορείτε να συμπληρώστε τη σχετική φόρμα που θα βρείτε εδώ.

Οι μαθητές δεν χρειάζονται κάποιο λογαριασμό για να παρακολουθήσουν τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση (webex), κάθε διδακτική ώρα ανοίγουν το σύνδεσμο του εκπαιδευτικού που είναι προγραμματισμένος/η να διδάξει  σε οποιοδήποτε λογισμικό πλοήγησης (browser) ή μέσω της εφαρμογής Webex Meetings. Κατά τη συμμετοχή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (οι μαθητές/τριες) εισάγουν στην ειδικά παραμετροποιημένη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης συνεργαζόμενου με το ΥΠΑΙΘ παρόχου υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, τα οποία μπορεί να είναι τυχαία- εικονικά, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων. Συστήνεται να συνδέονται μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) και όχι μέσω εφαρμογής, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι συλλέγονται μόνο τα συγκεκριμένα προσωπικά τους δεδομένα.

Επικουρικά της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί ενδεχομένως μπορεί να χρησιμοποιήσουν ή/και την ασύγχρονη (e-me, eclass). Θα πρέπει να ελέγξετε  το  λογαριασμό που έχουν ήδη τα παιδιά σας στο Π.Σ.Δ. (Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο),  για να συνδέονται στις πλατφόρμες https://e-me.edu.gr/ ή/και https://eclass.sch.gr/  έως και τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020.

Όποια βοήθεια χρειαστείτε , θα μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα του σχολείου μας αύριο από τις 8.30 π.μ. έως και τις 2.00 μ.μ.  210-9611311, 210-9637840 και 6936021622 ή μπορείτε να μας στέλνετε e-mail.

Παρακαλούμε να παρακολουθείτε καθημερινά τον ιστότοπο του σχολείου μας για όποια καινούρια ενημέρωση ή/και ανακοίνωση.

Εάν κάποιο παιδί δεν έχει ακόμα λογαριασμό στο Π.Σ.Δ. , μπορεί να ανατρέξει στη σχετική ανάρτηση.

Σας ευχαριστώ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΟΥΤΑΛΕΛΗ ΕΛΕΝΗ