Ενημέρωση για λειτουργία ψηφιακών τάξεων

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι σας έχει αποσταλεί στα e-mail που μας έχετε διαθέσει ενημέρωση για τις πλατφόρμες που θα χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί κάθε τμήματος.

Όταν παραλάβετε το e-mail, θα πρέπει εσείς στη συνέχεια να κάνετε σύνδεση στις αντίστοιχες πλατφόρμες. Εάν κάποια πλατφόρμα δεν λειτουργεί λόγω υπερφόρτωσης, προσπαθήστε ξανά αργότερα.

Αν δεν παραλάβατε το email, ελέγξτε το φάκελο Spam του ηλεκτρονικού γραμματοκιβωτίου σας.

Πλατφόρμα e-me

Μετά την πρώτη σύνδεση που θα πραγματοποιήσετε στην πλατφόρμα e-me, οι εκπαιδευτικοί θα είναι σε θέση να αναζητήσουν τους μαθητές και να τους προσκαλέσουν στις κυψέλες τους. Στη συνέχεια θα πρέπει να συνδέεστε σε τακτικά χρονικά διαστήματα για να βρείτε τις προσκλήσεις των εκπαιδευτικών και να τις αποδεχτείτε, ώστε να μπορέσουν οι μαθητές/τριες να συμμετάσχουν στα ηλεκτρονικά μαθήματα.

Οδηγίες σύνδεσης στην e-me:

  1. Συνδεθείτε στη διεύθυνση https://e-me.edu.gr/
  2. Επιλέξτε «Είσοδος»
  3. Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του/της μαθητή/τριας στα πεδία «User name» και «Password» αντίστοιχα.
  4. Επιλέξτε «Login»
  5. Μετά την αρχική σύνδεση, κάθε φορά που θα επανασυνδέεστε θα ελέγχετε αν υπάρχουν προσκλήσεις συμμετοχής σε κυψέλες (ψηφιακές τάξεις) εκπαιδευτικών στο καμπανάκι που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Πλατφόρμα eclass

Στο email θα παραλάβετε τις ψηφιακές τάξεις των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στο τμήμα κάθε μαθητή. Αν αυτές είναι υλοποιημένες στην πλατφόρμα eclass, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες σύνδεσης:

  1. Συνδεθείτε στη διεύθυνση https://eclass.sch.gr/
  2. Επιλέξτε «Σύνδεση με λογαριασμό sch.gr»
  3. Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του/της μαθητή/τριας στα αντίστοιχα πεδία.
  4. Επιλέξτε «Σύνδεση»
  5. Επιλέξτε «Μαθήματα» στην αριστερή μπάρα
  6. Επιλέξτε το μάθημα που σας αφορά και θα σας εμφανίσει μια φόρμα για να ζητήσετε πρόσβαση από τον εκπαιδευτικό.
  7. Συμπληρώστε τη φόρμα και επιλέξτε «Υποβολή αίτησης».
  8. Μόλις ο εκπαιδευτικός δώσει την απαραίτητη πρόσβαση, ο/η μαθητής/τρια είναι έτοιμος/η να συμμετάσχει στο αντίστοιχο ψηφιακό μάθημα.

Περαιτέρω οδηγίες

Εφόσον ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία για όλους τους  εγγεγραμμένους μαθητές/τριες στο (Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο) Π.Σ.Δ , όλα είναι έτοιμα για την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές/τριες κάθε τμήματος.

Ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σημαίνει ότι οι μαθητές δεν είναι υποχρεωμένοι να συνδέονται  ταυτόχρονα με τον εκπαιδευτικό, αντίθετα ο εκπαιδευτικός ανεβάζει το εκπαιδευτικό υλικό και οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στην ψηφιακή πλατφόρμα οποιαδήποτε χρονική στιγμή της ημέρας. Η ασύγχρονη τηλεκπαίδευση προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στις περιπτώσεις που περισσότεροι από ένας μαθητές μοιράζονται έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ή όταν οι πλατφόρμες παρουσιάζουν υπερφόρτωση σε ώρες αιχμής.

Οι εκπαιδευτικοί θα σας δώσουν περαιτέρω οδηγίες που θα αναγράφονται στην ψηφιακή τάξη τους σχετικά με τη μέθοδο και την εκπαιδευτική διαδικασία με την οποία θα γίνεται το μάθημά τους.

Κατά την ερχόμενη εβδομάδα θα σας σταλεί ένα ακόμα e-mail, το οποίο θα εμπεριέχει τις πλατφόρμες και τα links των υπολοίπων μαθημάτων που δεν  έχουν σταλεί ακόμη.

Παρακαλούμε να μπαίνετε καθημερινά στον ιστότοπο του σχολείου μας για να διαβάζετε, εάν υπάρχουν, νέες ανακοινώσεις.

Ομάδα υποστήριξης

Όποιο ερώτημα έχετε σχετικά με τα παραπάνω , μπορείτε να επικοινωνείτε με την ομάδα υποστήριξης με τους εξής τρόπους:

  1. Στέλνετε e-mail  στο mail@11dim-glyfad.att.sch.gr με θέμα «Ερώτημα προς την ομάδα υποστήριξης».
  2. Καλείτε τηλεφωνικά στα τηλέφωνα του σχολείου από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή

Παρακάτω σας αναρτούμε έναν πολύ χρήσιμο σύνδεσμο για θα βρείτε όλα τα βιβλία του Δημοτικού σε ηλεκτρονική μορφή και μπορείτε να «ανασύρετε» όποιο σας χρειαστεί οποιαδήποτε στιγμή.

http://www.pi-schools.gr/books/dimotiko/

Καλή αρχή!

H ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ