Εγγραφή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο & σύνδεση στην πλατφόρμα e-me

Α. Δημιουργία λογαριασμού στο ΠΣΔ

Οι παρακάτω οδηγίες αφορούν αρχική εγγραφή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Όσοι μαθητές διαθέτουν ήδη λογαριασμό και δεν εμφανίζεται στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, πρέπει οι κηδεμόνες να επικοινωνήσουν με το προηγούμενο σχολείο του παιδιού και να ζητήσουν να μεταφερθεί ο λογαριασμός ΠΣΔ στο δικό μας σχολείο.

  • Μπείτε στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/ επιλέξτε «Ας ξεκινήσουμε» και ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η εγγραφή.
  • Κατά την εγγραφή  θα ζητηθεί ο Α.Μ. (αριθμός μητρώου) του/της μαθητή/τριας. Αν δεν τον γνωρίζετε, επικοινωνήστε με το σχολείο.
  • Είναι αναγκαία η ορθή αναγραφή της διεύθυνσης e-mail του  και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
  • Στο πεδίο «Τμήμα» αν υπάρχει μόνο ένα τμήμα, πρέπει να οριστεί ο αριθμός 1.
  • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας αποστέλλεται  μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο (e-mail), στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας, με τα στοιχεία εγγραφής.

Β. Οδηγίες σύνδεσης στην e-me

Οι μαθητές συνδέονται στην πλατφόρμα e-me με το όνομα χρήστη και τον κωδικό που δημιούργησαν στο ΠΣΔ.

  1. Συνδεθείτε στη διεύθυνση https://e-me.edu.gr/
  2. Επιλέξτε «Είσοδος»
  3. Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του/της μαθητή/τριας στα αντίστοιχα πεδία.
  4. Επιλέξτε «Είσοδος»

Μετά την αρχική σύνδεση, δώστε το όνομα χρήστη του λογαριασμού ΠΣΔ (μόνο το όνομα χρήστη, όχι τον κωδικό) στον/στην εκπαιδευτικό της τάξης σας. Κάθε φορά που θα επανασυνδέεστε, θα ελέγχετε αν υπάρχουν προσκλήσεις συμμετοχής σε κυψέλες (ψηφιακές τάξεις) εκπαιδευτικών στο καμπανάκι που βρίσκεται πάνω δεξιά και στη συνέχεια θα κάνετε αποδοχή της πρόσκλησης του εκπαιδευτικού.

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2023-24

Αγαπητοί γονείς, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας,
Ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 9:30 π.μ. Μετά το τέλος του Αγιασμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα αποχωρήσουν με τη συνοδεία των γονέων / κηδεμόνων τους.
Η είσοδος γονέων και μαθητών θα γίνει αποκλειστικά από την οδό Μικράς Ασίας.

Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου

Καλοκαιρινός αποχαιρετισμός

Αγαπητοί γονείς,

στα πλαίσια της λήξης του σχολικού έτους, αλλά και της ολοκλήρωσης της θητείας μου στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω όλους και τον καθένα ξεχωριστά για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Πυξίδα μας ήταν το όφελος των μαθητών αλλά και η βελτίωση των υποδομών της σχολικής μονάδας. Οι προσπάθειες που έγιναν απ’ όλους μας απέδωσαν καρπούς και σήμερα τα παιδιά μας απολαμβάνουν ένα φιλόξενο σχολείο, εξωστρεφές και ευχάριστο. Επιθυμία μου είναι, η πορεία αυτή να συνεχιστεί, ώστε να έχουν όλα τα παιδιά το σχολείο που ονειρευόμαστε.

Από καρδιάς εύχομαι σε όλους σας να έχετε υγεία, δημιουργική διάθεση, μα πάνω απ’ όλα πίστη και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον με πρωταγωνιστές τα παιδιά μας.

Καλό καλοκαίρι!

Ο Διευθυντής του 11ου Δ. Σ. Γλυφάδας

Θειόπουλος Κωνσταντίνος

Φωτο-αναμνήσεις του Α’1 (σχολικό έτος 2022-2023)

Τα παιδιά του Α’1, τα γλυκά μας πρωτάκια, μας αποχαιρετούν για το καλοκαίρι και μας χαρίζουν τις παρακάτω υπέροχες εικόνες από στιγμές που έζησαν αυτήν την πρώτη χρονιά της σχολικής τους ζωής στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας…

 Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους εκπαιδευτικούς που συνεργάστηκαν με το τμήμα μας
(κ.  Λαμπροπούλου, κ. Κοντού, κ. Φασουλή, κ. Αθανασιάδου, κ. Τόλη), καθώς και στον διευθυντή μας κ. Κ. Θειόπουλο, όλη αυτή την όμορφη σχολική χρονιά.

Για τις σχετικές εικόνες- φωτογραφίες, δείτε εδώ.

                                                                                           Η δασκάλα του Α’ 1

                                                                                             Αρσένου Σωτηρία

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εθνικής Λυρικής Σκηνής «3ο κουδούνι όπερα»

Το καλλιτεχνικό μας ταξίδι ολοκληρώθηκε! Για πέντε ολόκληρες ημέρες από τις 7 μέχρι τις 11 Ιουνίου η σκηνή της λυρικής «αίθουσα Σταύρος Νιάρχος» άνοιξε την αγκαλιά της για να υποδεχτεί τους 130 μαθητές και τους 20 εκπαιδευτικούς από τα εφτά σχολεία της Αττικής. Στο επιβλητικό αυτό θέατρο συνεργαστήκαμε με τους υπεύθυνους του εκπαιδευτικού προγράμματος «3ο κουδούνι όπερα» και όλους τους συντελεστές της παράστασης «Σταγόνα ΕΓΩ…/ωκεανός…ΜΑΖΙ» οι οποίοι μέσα από πολύωρες πρόβες στο σχολείο και στο θέατρο μας οδήγησαν στον προορισμό που όλοι περιμέναμε. Ανεβήκαμε στη σκηνή με τα υπόλοιπα 110 παιδιά και γίναμε χορευτές, τραγουδιστές, ηθοποιοί, καλλιτέχνες foley ήχων (foley artists). Μας παρακολούθησαν 1.500 θεατές που μας συγκίνησαν με το ζεστό τους χειροκρότημα.

Ο συνθέτης της παράστασης κύριος Αλέξανδρος Μούζας μας καθοδήγησε σε «μία διαδρομή από το ΕΓΩ στο ΕΜΕΙΣ μέσα από τη γνώση του εαυτού μας, τη σχέση με τους άλλους, τη φιλία, τη συνεργασία, την έκφραση των συναισθημάτων, τον αλληλοσεβασμό, τη σχέση με το περιβάλλον, τον ρόλο μας στην κοινωνία, τη χρησιμότητα της γνώσης και την προοπτική του μέλλοντος». «Το ομώνυμο τραγούδι της παράστασης», όπως ο ίδιος αναφέρει στο σημείωμά του, «δίνει ένα κάλεσμα για πίστη στις δυνατότητες του καθενός (ΕΓΩ), που σε συνδυασμό με τους άλλους (ΜΑΖΙ), μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Τα παιδιά έχουν την πυγμή και την ωριμότητα να φέρουν στον κόσμο ελπίδα και χαρά».

Τα συναισθήματά μας πολλά και ανάμεικτα. Τα μαθήματα ζωής που αποκτήσαμε ανεκτίμητα!

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές της ξεχωριστής αυτής παραγωγής, θα σας έχουμε πάντα στην καρδιά μας. Συγχαρητήρια στην ομάδα των εκπαιδευτικών των επτά σχολείων που «έχτισε τη γέφυρα» για να συνδέσει την απλή καθημερινότητα του σχολείου με τον πολιτισμό και την τέχνη. Αλλά πάνω από όλα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους πρωταγωνιστές αυτής της δράσης, ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ που μας γέμισαν με θαυμασμό, περηφάνια και ελπίδα για το μέλλον.

Αυτό το ταξίδι ολοκληρώθηκε, ευχή όλων μας να ξανασυναντηθούμε στο επόμενο…

 Βίκυ Σαζακλίδου

δασκάλα ειδικής αγωγής

Βράβευση 3 μαθητών/τριών του σχολείου μας από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

Την 31η Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε ο 17ος Διαγωνισμός «Μαθηματικά και Παιχνίδι» στο πλαίσιο του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης» για μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων της χώρας μας με  στόχο να έλθουν οι μαθητές πιο κοντά στα Μαθηματικά και τις εφαρμογές τους.

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διοργανώνει την τελετή απονομής βραβείων του 17ου Διαγωνισμού «Μαθηματικά και Παιχνίδι» για μαθητές της Ε΄ τάξης και ΣΤ΄ Δημοτικού των σχολείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας.

Η βράβευση των μαθητών θα γίνει την  Κυριακή 11 Ιουνίου από τις 13.00 έως τις 15.00  στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, είσοδος Κατεχάκη).

Από το σχολείο μας βραβεύονται δύο μαθήτριες του ΣΤ1 και ένας μαθητής του ΣΤ2.

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2023-2024

Αγαπητοί γονείς, παρακαλούμε δείτε την συμπληρωματική στην με αρ. πρωτ. 45239/Δ2/20-04-2023 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2023-2024»

Προγραμματισμός μαθήματος κολύμβησης σχολ. έτος 2023-24

Στα πλαίσια του προγραμματισμού του προαιρετικού μαθήματος κολύμβησης για το σχολ. έτος 2023-24 καλούμε τους γονείς των μαθητών της φετινής Β’ τάξης να συμπληρώσουν εφόσον το επιθυμούν την παρακάτω υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής ως και την Τρίτη 23/05/2023.