Χορήγηση τίτλων προόδου σχολ. έτους 2021-22

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Τετάρτη 15/06/2022 στις 8:15 π.μ. θα χορηγηθούν οι τίτλοι προόδου του σχολ. έτους 2021-22.

Η αποχώρηση θα γίνει από τις δύο εξόδους όπως πάντα στις 9:00 π.μ.

Όσοι γονείς επιθυμείτε μπορούμε να σας χορηγήσουμε βεβαίωση για γονική άδεια.

Καλό καλοκαίρι σε όλους

Ο Διευθυντής

Θειόπουλος Κωνσταντίνος

Πρόγραμμα της αυριανής γιορτής του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες ,
Μια μέρα έμεινε ( Σάββατο 04 Ιουνίου 2022 , στις 19:30 ) πριν από το καλοκαιρινό πάρτι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στο σχολείο και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμα που θα υπάρχει. Πιο αναλυτικά:
  • 19:30 ώρα προσέλευσης ,
  • 20:00 Έναρξη αποφοίτησης ΣΤ’ τάξης 2021-2022
  • 21:00 Παραδοσιακοί Χοροί από την ΠΑΡΟ από τον μουσικοχορευτικό σύλλογο “ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ”
  • 21:30 Χορός και τραγούδι για όλους
  • 23:00 – 23:30 Λήξη Καλοκαιρινού Πάρτι
Στην διάρκεια του Πάρτι και για 3 ώρες θα υπάρχει το Photo Booth με την δυνατότητα για δωρεάν Φωτογραφήσεις για όλους και φυσικά Σουβλάκι και αναψυκτικά!!!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ με πολύ κέφι και πολύ Χορό!!

ΔΣ Συλλόγου γονέων & κηδεμόνων

11ου Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας

Ελληνική βραδιά – Πάρτι για μικρούς και μεγάλους από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο σύλλογος Γονέων & κηδεμόνων του Σχολείου μας συνεχίζοντας τις ενέργειές του, διοργανώνει το Σάββατο 04 Ιούνιου 2022, στις 19:30 στο προαύλιο του Σχολείου «Ελληνική Βραδιά – Πάρτυ» για μικρούς και μεγάλους.

Μετά από σχεδόν 2,5 χρόνια που λόγω covid δεν μπορούσαμε να διοργανώσουμε κάτι για όλους μας ήρθε η ώρα να ξεφαντώσουμε, να διασκεδάσουμε, να χορέψουμε (Παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί), να καλωσορίσουμε την έναρξη του Καλοκαιριού με πολύ κέφι και να αποχαιρετήσουμε την ΣΤ’ Τάξη του Σχολείου μας.

Για όλα αυτά ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων έχει προετοιμάσει για όλους εμάς:

  1. DJ με πλούσια Ελληνική μουσική και όχι μόνο,
  2. PhotoBooth για 3 ώρες με δωρεάν φωτογραφήσεις για όλους με θέμα το «Καλοκαίρι»
  3. Ο Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Όμιλος Γλυφάδας «Χοροστάσι» θα μας χορέψει παραδοσιακούς χορούς από την Πάρο και θα μας ξεσηκώσει έτσι ώστε να χορέψουμε όλοι μαζί,
  4. Σουβλάκι, αναψυκτικά και μπύρες (για τους μεγάλους) έχουν ήδη κανονιστεί με προσιτές τιμές για όλους (2€ το Σουβλάκι 160gr & 1,5€ τα αναψυκτικά και οι μπύρες, πληρωμή μόνο με μετρητά).

Ψήστες , ταμείο και Ψησταριές από το ψητοπωλείο «Μέλι & Λάδι» θα είναι στην διάθεσή μας για να επιμεληθούν για το φαγητό και το πότο μας.

Η είσοδος θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για όλους!!!!

Το μόνο που χρειαζόμαστε, είναι να έρθετε ΟΛΟΙ ( Γονείς & Παιδιά ), να περάσουμε όμορφα και υπέροχα!
Στην εκδήλωση θα υπάρχει Ταμείο από τον σύλλογο έτσι ώστε όποιος γονέας δεν έχει πληρώσει την ετήσια συνδρομή του να το κάνει εκείνη τη στιγμή αλλά και για όποιον άλλον θέλει να συνεισφέρει οικονομικά στον σύλλογο.

Η είσοδος στο σχολείο θα γίνεται από την οδό Μικράς Ασίας.

Με εκτίμηση
Το Διοικητικό συμβούλιο

Συμπληρωματική εγκύκλιος για την Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2022-2023

Σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. 43820/Δ2/14-04-2022 εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α’ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2022-2023» σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Η διαδικασία για την επιλογή των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Μουσικών Γυμνασίων θα πραγματοποιηθεί τις εργάσιμες ημέρες από 16 έως 22 Ιουνίου 2022 και θα ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλα τα Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 και ώρα 10.00 με τη γραπτή εξέταση των υποψηφίων [ακρόαση ηχητικού δίσκου (cd)].

Μετά την ολοκλήρωση της γραπτής εξέτασης η διαδικασία εισαγωγής θα συνεχιστεί την ίδια ημέρα με την εξέταση των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή. Αναλόγως του αριθμού των αιτήσεων η διαδικασία της εξέτασης των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή δύναται να
διαρκέσει έως την 22η Ιουνίου 2022.

Για το πρόγραμμα των εξετάσεων, τα θέματα των εξετάσεων, τη βαθμολόγηση και τις εγγραφές των μαθητών ισχύει η με αρ. πρωτ. 20923/Δ2/23-02-2021 Υ.Α. «Λειτουργία Μουσικών Σχολείων» (Β΄878).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Μουσικά Σχολεία της περιοχής τους.

Πρόγραμμα ανακύκλωσης στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας

Αγαπητοί γονείς, την Παρασκευή 20/05 έγινε ένα ξεχωριστό μάθημα στο σχολείο μας, ένα μάθημα ζωής και πολιτισμού. Κινητό συνεργείο της περιφέρειας Αττικής επισκέφθηκε το σχολείο μας και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό μίλησε στους μαθητές μας για την σημασία της ανακύκλωσης εστιάζοντας στη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης μέσα από τη βιωματική εμπειρία. Μαθητές κι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα αειφορίας αλλά και απλές χρηστικές πληροφορίες. Το αποτέλεσμα είναι οι αυριανοί πολίτες που χτίζει η εκπαίδευση να αποκτήσουν θετικό περιβαλλοντικό προσανατολισμό και να σεβαστούν το σπίτι μας, τη Γη. Δώσαμε όλοι υπόσχεση ότι θα είμαστε εκεί και για επόμενες ανάλογες δράσεις.

Δυνατότητα κατ’ εξαίρεση επιλογής διαφορετικής 2ης ξένης γλώσσας στο Γυμνάσιο

Αγαπητοί γονείς, όποιοι/ες κατ’ εξαίρεση έχουν λόγους να επιλέξουν στο Γυμνάσιο διαφορετική 2η ξένη γλώσσα από αυτή που διδάχτηκαν τα παιδιά τους στο Δημοτικό, δύνανται να υποβάλουν στο σχολείο αιτιολογημένη γραπτή αίτηση μέχρι την Δευτέρα 16/05/2022.

Συμμετοχή σε ημερίδα με τίτλο “Κίνδυνοι και κανόνες ασφαλείας στο διαδίκτυο: Πώς να προστατέψετε τα παιδιά σας.”

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το «Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute)»,  συνδιοργανώνουν ημερίδα με Τίτλο: “ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ”, και σας προσκαλούν την Πέμπτη 12 Μαΐου και ώρα 18:00 , στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη στην Άνω Γλυφάδα.

 

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης , Αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. και Πρόεδρος του Ινστιτούτου CSI , καθώς και η Διευθύντρια του Ινστιτούτου CSI, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Ιδρύτρια Traumahelp, κα Καλλιόπη Ιωάννου.

Παρακάτω θα βρείτε 2 φόρμες με δηλώσεις συμμετοχής, η μία αφορά τους μαθητές, και η άλλη τους γονείς  που επιθυμούν να παρευρεθούν στην εν λόγω ημερίδα. Θα πρέπει να ενημερώσετε για την παρουσία σας και να αποστείλετε τις φόρμες στο Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSII) μέχρι και την Τρίτη 10 Μαϊου.
Τέλος, καθώς η συμμετοχή των μαθητών σε δράσεις που αφορούν την Ασφαλή Πλοήγηση στο διαδίκτυο κρίνεται, πλέον, απαραίτητη, σας επισυνάπτουμε μία αφίσα για τον Διαγωνισμό #be_safe_online. Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν το δικό τους υλικό (σε μορφή βίντεο-εικόνων, χειροτεχνιών, ζωγραφικής , ή κολάζ, αφήνοντας τη φαντασία τους ελεύθερη! Το υλικό που θα δημιουργήσουν οι μαθητές για το διαγωνισμό θα πρέπει να αποσταλεί στο Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSII), μέχρι και μία ημέρα πριν την ημερίδα (μέχρι Τετάρτη, 11 Μαϊου).

Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2022-2023

Αγαπητοί γονείς,

Σύμφωνα με το έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με Α.Π. Φ52/ 51416 /Δ1/6-5-2022 και θέμα «Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2022-2023» οι γονείς των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν το σχολικό έτος 2022-2023 στην Ε’ τάξη θα συμπληρώσουν δήλωση με τη γλώσσα προτίμησης του παιδιού τους ( Γαλλική ή Γερμανική).

Την Υπεύθυνη Δήλωση θα την φέρουν τα ίδια τα παιδιά στον δάσκαλο της τάξης τους, μέχρι και την Πέμπτη 12/05/2022.

Εγγραφή μαθητών στο Ολοήμερο/Πρωινή Ζώνη για το Σχ. έτος 2022-2023

Αγαπητοί γονείς,

όσοι από εσάς ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο Πρόγραμμα του σχολείου μας για το επόμενο σχολικό έτος 2022-2023, παρακαλώ να συμπληρώσετε την Αίτηση-Δήλωση γονέα/κηδεμόνα, την οποία θα πρέπει να προσκομίσουν οι μαθητές στο σχολείο μέχρι την Παρασκευή 6/5/2022. Προσέξτε παρακαλώ, να συμπληρώσετε όλα τα στοιχεία που ζητούνται, για παράδειγμα εάν θα συμμετέχει το παιδί ή όχι στην Πρωινή Ζώνη. Ευχαριστώ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΘΕΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Χωρίς self-test η επιστροφή στα σχολεία μετά την Πρωτομαγιά

Αγαπητοί γονείς, με αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα θα γίνει και η επιστροφή στα σχολεία την Τρίτη, μετά τις διακοπές του Πάσχα.
Συγκεκριμένα, από εδώ και στο εξής οι μαθητές δεν υποχρεούνται σε δύο self τεστ την εβδομάδα. Ωστόσο, διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού, κλπ. Τέλος σας προτείνουμε να διαβάσετε για περισσότερες λεπτομέρειες το νέο ΦΕΚ που αναφέρεται στα μέτρα που θα ισχύσουν για την επάνοδό μας στο σχολείο.

Καλό Μάη σε όλους και με το καλό να συναντηθούμε στο σχολείο την Τρίτη.

Ο Διευθυντής του σχολείου

Θειόπουλος Κωνσταντίνος