Ημέρες Χριστουγέννων και Εορτών για όλους

Τις Άγιες αυτές ημέρες το σχολείο μας στηρίζει έμπρακτα το πανανθρώπινο μήνυμα της Αγάπης.

Το καθιερωμένο καλάθι της Αγάπης όπως κάθε χρόνο τέτοιες μέρες θα ταξιδέψει σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Κάθε χρόνο μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας περνά το κατώφλι των φυλακών όπου οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες. Αρκετοί κρατούμενοι υποσιτισμένοι κι άρρωστοι ζουν τα όρια της φτώχειας. Πολλοί έχουν νοσήσει από σοβαρές ασθένειες (ηπατίτιδα, φυματίωση, AIDS κ.τ.λ.). Οι κοινωνικές δομές των φυλακών δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες. Το σχολείο μας αποφάσισε να στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους γιατί καθένας αξίζει να ζει με αξιοπρέπεια.

Για το λόγο αυτό ως την Παρασκευή 16/12/2022 συγκεντρώνουμε είδη καθημερινής χρήσης για το ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ) και γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας όπου ζουν άπορες μητέρες μαζί με τα παιδιά τους.

  1. Σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, ξυραφάκια, απορρυπαντικά για ρούχα, χαρτί υγείας, σερβιέτες, υγρό σαπούνι, τηλεκάρτες.
  2. Είδη βρεφικής περιποίησης και καθαριότητας, πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, κρέμες κ.τ.λ.

Τα πιο όμορφα δώρα για τα Χριστούγεννα είναι αυτά που δεν έχουν περιτύλιγμα και πολύχρωμες κορδέλες. Είναι η Αγάπη, η Φιλία, ο Σεβασμός, η Αξιοπρέπεια, η Ειλικρίνεια, το Φιλότιμο, το Νοιάξιμο.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του σχολείου μας κι εγώ ο ίδιος προσωπικά σας ευχόμαστε οι Άγιες τούτες μέρες να είναι για τις οικογένειές σας το ασφαλές καταφύγιο της πολυτάραχης ζωής που βιώνουμε.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του Σχολείου