Καλό Πάσχα!

Αγαπητοί γονείς, Αγαπητά μας παιδιά,

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ

Η Ανάσταση του Χριστού υπήρξε νίκη όχι μόνο ενάντια στο θάνατό Του, αλλά γενικά πάνω στο θάνατο. «Θανάτου εορτάζομεν νέκρωσιν, Άδου την καθαίρεσιν…».

Ο θάνατος ως εικόνα της φθοράς και της υποταγής νικήθηκε κατά κράτος. Σε όλη την ανθρώπινη φύση δόθηκε η δυναμική της Ανάστασης. Της Ανάστασης που ο Θεός παραχωρεί σε όλους μας. Της Ανάστασης που φέρνει την Αθανασία και την Αφθαρσία σε όλους μας με τον ίδιο τρόπο.

Όμως το να συμμετέχουμε με τον Χριστό στο Πάθος Του, στο Σταυρό και την Ανάσταση εξαρτάται από την θέλησή μας, από την αγάπη μας για Αυτόν. «Κι εκείνος που δεν συναποθνήσκει με Αυτόν, δεν μπορεί να ζήσει και μαζί Του».

Η συμμετοχή μας αυτή μεταβάλλει την ζωή μας σε κοινωνία. Καθώς το εφετινό Πάσχα σημαδεύεται και πάλι από μια παγκόσμια πανδημία, η Ανάσταση του Χριστού θεμελιώνει τις ελπίδες μας, εγγυάται τη ζωή μας, αναστηλώνει τα ερείπια που σωριάζει κάθε μέρα η κακία και η αμαρτία. Προβάλλει απερίφραστα την αναγκαιότητα για αλλαγή του τρόπου ύπαρξής μας.

Η αυτοπαράδοση μας στα χέρια του Θεού, είναι ο μόνος τρόπος για να ζήσουμε αναστημένοι μαζί με τον Χριστό. Ως πιστοί χριστιανοί δεν λογαριάζουμε τους εαυτούς μας άξιους για τη σωτηρία, δεν διαθέτουμε κανένα αντίτιμο για την εξαγορά της. Μας αρκεί η Αγάπη του Θεού για να λάβουμε τα δώρα της Ανάστασης, να απολαύσουμε τον αληθινό Θρίαμβο επάνω στην χρονικότητα.

Χρόνια πολλά και ευλογημένα,

 από το Σύλλογο Διδασκόντων του 11ου Δημ. Σχολείου Γλυφάδας

σε σας και τις οικογένειές σας.

Ο Διευθυντής

Θειόπουλος Κωνσταντίνος