Η λειτουργία του Σχολείου μας

Προκειμένου να συνεργαστούμε αρμονικά, θεωρούμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου μας.

Αγαπητοί γονείς:

  1. Το καθημερινό πρόγραμμα ξεκινά με το χτύπημα του κουδουνιού στις 8.15 π.μ. ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
  2. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ, Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ, ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ Η ΟΜΑΛΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ. Η προσέλευση των μαθητών/τριών ξεκινά από τις 8.00 π.μ. Μόνο οι μαθητές/τριες εισέρχονται στο χώρο του σχολείου. Αντίστοιχα, στο σχόλασμα οι γονείς αναμένουν τους μαθητές/τριες στην είσοδο του σχολείου στην Αττικής, εκτός από τους γονείς της Α΄ τάξης που αναμένουν στην είσοδο επί της οδού Μικράς Ασίας. Η ώρα αποχώρησης είναι 13.15 μ.μ. για τους μαθητές όλων των τάξεων. Αντίστοιχα, πρέπει να τηρούνται οι ώρες αποχώρησης των μαθητών του Ολοήμερου σχολείου (15.00 μ.μ. και 16.00 μ.μ.) και της Πρωινής Ζώνης (7.00π.μ – 7.15 π.μ) Σε περίπτωση καθυστερημένης προσέλευσης ο γονέας οφείλει να ενημερώσει τη Διεύθυνση του σχολείου.
  3. Από φέτος το σχολείο διαθέτει ηλεκτρική θύρα που λειτουργεί με το αντίστοιχο κουδούνι (Δημοτικό). Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν την κλείνετε και να βεβαιώνεστε κάθε φορά ότι έκλεισε.
  4. Σε περίπτωση καθυστέρησης στην προσέλευση ερχόμαστε στο σχολείο κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος στις 9.40 π.μ. έως τις 10.00 π.μ., από την είσοδο της οδού Αττικής.
  5. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης γίνεται τηλεφωνική ενημέρωση της Διεύθυνσης στο τηλέφωνο 210 9611311.
  6. Οι υπεύθυνοι δάσκαλοι των τμημάτων ορίζουν συγκεκριμένη μέρα και ώρα ενημέρωσης των γονέων. Αν προκύψει ανάγκη περαιτέρω επικοινωνίας, ο γονέας ορίζει σε συνεργασία με το δάσκαλο / α την ημέρα συνάντησης.
  7. Μπορείτε να ενημερώνεστε για ανακοινώσεις που αφορούν στο σύνολο του σχολείου από το αντίστοιχο μπλοκ

Αγαπητοί/τες μαθητές/τριες:

  1. Κανένας μαθητής/τρια δεν επιτρέπεται να βγαίνει από το σχολείο. Εάν για οποιονδήποτε λόγο επιβάλλεται να αποχωρήσει μαθητής/τρια από το σχολείο κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας, τον παραλαμβάνει οπωσδήποτε γονέας ή κηδεμόνας κατόπιν συνεννόησης με το σχολείο.
  2. Στο διάλειμμα βγαίνουμε όλοι στο προαύλιο, παίζουμε με ηρεμία και εάν χρειαστούμε κάτι, ζητάμε τη βοήθεια από τους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς.
  3. Απαγορεύεται η κατοχή κινητών τηλεφώνων ή άλλων ηλεκτρονικών συσκευών στο χώρο του σχολείου και στις εκπαιδευτικές επισκέψεις. Εάν υπάρχει ανάγκη να επικοινωνήσει ο μαθητής με τους οικείους του, θα χρησιμοποιήσει τα τηλέφωνα του σχολείου έπειτα από την άδεια που θα πάρει από τους εκπαιδευτικούς ή και τη Διευθύντρια.
  4. Συμπεριφερόμαστε με ευγένεια στους συμμαθητές μας. Απαγορεύεται να χτυπάμε και να μιλάμε με άσχημο τρόπο.
  5. Συζητάμε το θέμα που έχει προκύψει στο διάλειμμα με τους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς και με τους δασκάλους μας, για να το επιλύσουμε.
  6. Εάν χρειαστεί να βγούμε από την τάξη την ώρα του μαθήματος κάνουμε απόλυτη ησυχία, διότι στις άλλες τάξεις κάνουν μάθημα.
  7. Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να ανεβαίνουν στην τάξη την ώρα του διαλείμματος. Θυμόμαστε να πάρουμε το κολατσιό μας και τα μπουφάν από την τάξη πριν βγούμε διάλειμμα.
  8. Στο διάλειμμα υπάρχει αρκετός χρόνος για κολατσιό, νερό και τουαλέτα. Δεν θυμόμαστε το νερό ή την τουαλέτα την τελευταία στιγμή, ό-ταν ακούγεται το χτύπημα του κουδουνιού.
  9. Όταν χτυπήσει το κουδούνι της λήξης του διαλείμματος, οι μαθητές συγκεντρώνονται αμέσως και χωρίς καθυστέρηση στον καθορισμένο χώρο του προαυλίου και ομαδικά ανεβαίνουν στην τάξη με τη συνοδεία των δασκάλων τους.
  10. Όταν βγαίνουμε για διάλειμμα ή επιστρέφουμε στις τάξεις ανεβαίνουμε προσεκτικά, χωρίς βιασύνη, με ησυχία στις σκάλες πάντα από τη δεξιά πλευρά, με τη συνοδεία των δασκάλων μας, δεν σπρώχνουμε τους συμμαθητές μας, Γενικά κινούμαστε στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου περπατώντας και μιλώντας χαμηλόφωνα.
  11. Όλα τα παιδιά φροντίζουν να προσέχουν ώστε να μην προκαλούνται ζημιές στο κτίριο, τις αυλές, τον κήπο και ολόκληρο τον εξοπλισμό του σχολείου (χάρτες, μπάλες, όργανα μουσικής).
  12. Οι μαθητές / μαθήτριες οφείλουν να διατηρούν το θρανίο, την τάξη και την αυλή καθαρή και γενικά όλους τους σχολικούς χώρους. Ειδικότερα, φροντίζουμε να πετάμε τα σκουπίδια μόνο στους ειδικούς κάδους που υπάρχουν, κάνοντας ανακύκλωση όπου μπορούμε. Ειδικότερα, υπάρχουν δύο κάδοι ανακύκλωσης στο σχολείο τόσο στο πάνω προαύλιο, όσο και στο κάτω.
  13. Πριν φύγουμε από το σχολείο, βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε πάρει όλα τα πράγματά μας (ρούχα, βιβλία, τετράδια).
  14. Σχετικά με τις τουαλέτες, προσέχουμε να τις χρησιμοποιούμε σωστά και να μην πετάμε χαρτιά ή άλλα αντικείμενα μέσα σε αυτές. Υπάρχουν ειδικά καλαθάκια γι’ αυτόν το σκοπό. Εφαρμόζουμε τους κανόνες υγιεινής.
  15. Δεν πετάμε αντικείμενα στους χώρους που βρίσκονται δίπλα στο σχολείο μας.
  16. Σε περίπτωση προγραμματισμού εκδρομής φέρνουμε έγκαιρα την υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής ή μη, για να προγραμματιστούν οι θέσεις στα λεωφορεία κλπ.

Από τη Διεύθυνση και τους Εκπαιδευτικούς του 11ου Δημοτικού σχολείου Γλυφάδας