Fasching- Fastnacht- Karneval

Το καρναβάλι για τους Γερμανούς θεωρείται η  «πέμπτη εποχή» του χρόνου και γιορτάζεται ιδιαίτερα στη δυτική Γερμανία, στην περιοχή της Ρηνανίας.  Πόλεις  με παράδοση σε εορταστικές εκδηλώσεις είναι η Βόννη, το Μάιντς και το Ντύσσελντορφ ενώ η Κολωνία αποτελεί το «προπύργιο» του Καρναβαλιού.

Οι μαθητές του τμήματος των Γερμανικών έμαθαν τα αποκριάτικα έθιμα της Γερμανίας, παρακολούθησαν βίντεο από την περιοχή της Ρηνανίας και κατασκεύασαν αποκριάτικες μάσκες.

Διαβάστε περισσότερα

Εγγραφές μαθητών/τριών στην Α’ Τάξη για το σχολικό έτος 2024-2025

Σας ανακοινώνουμε ότι οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2024 – 2025 θα γίνονται από 1 έως και 20 Μαρτίου 2024 από τις 10.00 π.μ. έως τις 14.00 μ. μ. καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες, έπειτα από επικοινωνία στα τηλέφωνα του σχολείου μας (210-9611311, 210-9637840). Είσοδος από την οδό Αττικής 102-104.

Για το σχολικό έτος 2024-2025 εγγράφονται παιδιά που έχουν γεννηθεί από 1-1-2018 έως 31-12-2018.

Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες κατά την προσέλευσή τους για την εγγραφή να έχουν μαζί τους τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Βιβλιάριο Υγείας του παιδιού ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.
  2. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Χορηγείται έντυπο από το Σχολείο & συμπληρώνεται από παιδίατρο, γενικό ιατρό ή, σε ειδικές περιπτώσεις, από παθολόγο).
  3. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.
  4. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

Όρια 11ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας

Δείτε εδώ τα όρια του σχολείου μας.

Πρόσκληση σε σεμινάριο συμβουλευτικής γονέων στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας

Αγαπητοί Γονείς,

Το 11ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας  σας προσκαλεί την Πέμπτη 25/1/24 και ώρα 17.00μμ, σε δίωρο Σεμινάριο Συμβουλευτικής Γονέων,  που  διοργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Δήμου Γλυφάδας,  στο πλαίσιο της ενίσχυσης και υποστήριξης του ρόλου των γονέων .

Θέμα Σεμιναρίου: «Εφόδια γονέων σε σχέση με την οριοθέτηση και υποστήριξη των παιδιών στην καθημερινότητα»

Εισηγήτρια: ΜΕΛΙΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥ

ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ – ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΖΕΥΓΟΥΣ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ / ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Μικροί και μεγάλοι γινόμαστε παιδιά!

Τη μαγεία των Χριστουγέννων ζήσαμε όλοι μαζί στο σχολείο μας.

Παιδιά , Εκπαιδευτικοί και Γονείς

Πλήθος εκδηλώσεων , χαρούμενα χαμόγελα, μηνύματα αγάπης , ελπίδας , αλληλεγγύης.

Bazar  Συλλόγου Γονέων  17/12/23

Ευχαριστούμε το Σύλλογο γονέων που είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζει . Οι όμορφες δημιουργίες από παιδιά και γονείς και η χορωδία μικρών και μεγάλων δημιούργησε μια όμορφη ζεστή ατμόσφαιρα στο σχολείο μας και έδωσε την ευκαιρία σε όλους να έρθουν πιο κοντά στο πνεύμα των Χριστουγέννων.



Άγιος Βασίλης 20/12/23

Και βέβαια μας επισκέφτηκε ο Άγιος Βασίλης  που με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων μοίρασε δώρα στα παιδιά.

Τρενάκι

Το τρενάκι του Δήμου μας έφερε και τα ξωτικά που έπαιξαν και τραγούδησαν με τα παιδιά.

Επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου Αλίμου στο σχολείο μας 18/12/23

Τα παιδιά του σχολείου μας μαζί με τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου  Αλίμου που μας επισκέφτηκαν,  τραγούδησαν  τα κάλαντα και αντάλλαξαν όμορφες ευχές για τη νέα χρονιά που έρχεται. Κάναμε καινούριους φίλους και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για του χρόνου… με επίσκεψη δική μας στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου.

Δράση Ειρήνης

Σε μια εποχή που τα αγαθά και οι αξίες δοκιμάζονται, που ο πόλεμος καραδοκεί και κατά τόπους μαίνεται συμπαρασύροντας ανθρώπινες ζωές στο διάβα του, είμαστε εδώ για να υπενθυμίσουμε όλοι μαζί, γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά την υπέρτατη σημασία της ΕΙΡΗΝΗΣ.

Έτσι λοιπόν πραγματοποιήσαμε όλοι μαζί την ακόλουθη εκπαιδευτική δράση: Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος, οι μαθητικές τσάντες των παιδιών μας σχημάτισαν το σήμα της ΕΙΡΗΝΗΣ στον προαύλιο χώρο του Σχολείου μας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους με σκοπό την ανύψωση των αξιών της ειρήνης και της αρμονικής συνύπαρξης των λαών.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ

Τ’ όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη.

Τ’ όνειρο της μάνας είναι η ειρήνη.

Τα λόγια της αγάπης κάτω από τα δέντρα είναι η ειρήνη.

Γ. Ρίτσος

Μέτρα προστασίας ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων

Ενημέρωση για τη λήψη μέτρων προστασίας για τη μείωση μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων, τη Δευτέρα 8 Ιανουρίου, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων

Σύμφωνα με την με αρ. πρωτ 1008/ΓΔ4/5-1-24 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας , Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και   τις από 04-01-2024 οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), και προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού (λοιμώξεις από τον ιό SARS-CoV-2, γρίπη κ.α.) στο σχολικό περιβάλλον, συστήνεται η τήρηση των ακόλουθων βασικών μέτρων από εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

  1. Τακτικό πλύσιμο των χεριών:
    • Όταν τα χέρια είναι εμφανώς λερωμένα (σαπούνι και νερό)
    • Πριν και μετά:  Την προετοιμασία ή χορήγηση γεύματος – Το γεύμα-Τη     χρήση της τουαλέτας
    • Το πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, θα ακολουθείται από προσεκτικό στέγνωμα με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.
    • Εναλλακτικά, συστήνεται η εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.
  1. Καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων διδασκαλίας. Συστήνεται να ανοίγονται τα παράθυρα τακτικά για τη βελτίωση του αερισμού.
  2. Αποφυγή ανεπαρκώς αεριζόμενων χώρων με συνωστισμό ατόμων (π.χ. διάδρομοι, σκάλες, χρήση ασανσέρ)
  3. Αποφυγή συγκεντρώσεων πολλών ατόμων – τήρηση φυσικών αποστάσεων
  4. Αποφυγή αγγίγματος προσώπου, μύτης, ματιών και στόματος και πλύσιμο των χεριών καλά πριν και μετά από αυτό
  5. Βήχας ή φτέρνισμα στον αγκώνα ή σε χαρτομάντιλο. Αν χρησιμοποιηθεί χαρτομάντιλο, θα πρέπει να πεταχτεί προσεκτικά μετά από μία μόνο χρήση και να ακολουθήσει πλύσιμο των χεριών.
  6. Εάν κάποιος/α μαθητής/τρια παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πονόλαιμο, βήχα, καταρροή) ή έχει θετικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου για αναπνευστικό παθογόνο όπως SARSCoV-2, ιό γρίπης ή RSV, συστήνεται να παραμένει στο σπίτι και να περιορίσει τις επαφές του με άλλα άτομα.
  7. Η παραμονή στο σπίτι συστήνεται μέχρι την υποχώρηση ή βελτίωση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών σκευασμάτων).

Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων – ΣΤ’ τάξη

Την Παρασκευή 24/11/24 οι  μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων. Ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, ξεναγήθηκαν στην έκθεση της αίθουσας «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Οι επίσκεψή τους  συνέπεσε με τις ώρες λειτουργίας του Κοινοβουλίου, και είχαν την ευκαιρία να  παρακολουθήσουν για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση.

Μια ξεχωριστή επίσκεψη που εντυπωσίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς, αφιερωμένη στις αρχές της ενότητας, της ισότητας και της Δημοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο

Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα οι μαθητές του τμήματος των Γερμανικών κατασκεύασαν ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με χιονάνθρωπους (Adventskalender) και ενημερώθηκαν για τα έθιμα που τηρούν τα παιδιά στις γερμανόφωνες χώρες αυτή την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε περισσότερα