Καλλιτέχνες του θεάτρου σκιών φιλοτεχνούν χαρταετούς

Κείμενο: Δημητράτος Σπυρογεράσιμος

Ζούμε εποχή εγκλωβισμού και αβεβαιότητας με συνεχείς απαγορεύσεις. Εποχή πρωτόγνωρα στερημένη από πολιτισμό, γιορτές και εκδηλώσεις.

Ζούμε περιμένοντας κάποια γιορτή, θρησκευτική, εθνική ή και σπιτική για να δώσει χρώμα στην καθημερινότητα. Όπως γράφει ο Στρατής Μυριβήλης: «Ο ελληνικός ημεροδείχτης δεν είναι παρά ένα κομπολόι πανηγυριών».

Καθαρή Δευτέρα. Ένα ακόμα λαϊκό ελληνικό πανηγύρι με τα έθιμά του και το γιορταστικό του τυπικό. Δυστυχώς φέτος βιώνουμε το μετέωρο πέταγμα του χαρταετού.

Το περιβάλλον ασφυκτικό. Μαζί του ασφυκτιά και ο μπερντές. Ο Καραγκιόζης -γέννημα του τόπου και θρέμα, πατριώτης εφτάψυχος, όπως γράφει ο Βασίλης Ρώτας- αποφασίζει να δραπετεύσει μαζί με τον μπερντέ παίρνοντας μαζί του ήρωες του ’21 και να πετάξει στους εφτά ουρανούς.

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από το Τμήμα Ένταξης

Οι μαθητές του τμήματος ένταξης ετοίμασαν χριστουγεννιάτικα στολίδια για να τα προσφέρουν στο φιλανθρωπικό μπαζάρ του σχολείου. Για τα στολίδια χρησιμοποίησαν: πηλό, φόρμες ζαχαροπλαστικής για μπισκότα, κορδέλες, χρυσό χρώμα. Για τους χιονάνθρωπους χρησιμοποίησαν: κάλτσες, ρύζι, φακές, κορδέλες, κουμπιά.

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές του Δ1

Σήμερα, Παρασκευή 20/12 φτιάξαμε τον χιονάνθρωπο που βλέπετε. Ένας μαθητής έπαιξε με την κιθάρα του χριστουγεννιάτικες μελωδίες και ο σύλλογος γονέων με τον Αη Βασίλη μας μοίρασαν γιο γιο και σοκολάτες!! Χρόνια πολλά σε όλους!

Διαβάστε περισσότερα

Πασχαλινές λαμπάδες από τους μαθητές μας (Πάσχα 2019)

Οι μαθητές του σχολείου μας (στα πλαίσια του μαθήματος Εικαστικών) δημιούργησαν με κέφι και φαντασία τις δικές τους πασχαλινές λαμπάδες, «έβαψαν» – διακόσμησαν αυγά, κ.α.
Εάν- όπως λέγεται- η λαμπάδα συμβολίζει την ψυχή μας, οι μαθητές μας θέλησαν με τις λαμπάδες τους να μας μεταφέρουν το μήνυμα του αναστάσιμου φωτός.
Διαβάστε περισσότερα

Πασχαλινές λαμπάδες…για ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ψυχές

Οι μαθητές του τμήματος Δ’ 3 με πολύ μεράκι δημιούργησαν όμορφες, πολύχρωμες λαμπάδες προκειμένου να τις χαρίσουν στο παζάρι του φιλοζωικού σωματείου «Stray.gr» και να βοηθήσουν έμπρακτα τα αδέσποτα ζώα.
Διαβάστε περισσότερα