Δ1: Η επίσκεψη μας στο ΙΜΕ

Στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ταξιδέψαμε στην Ακρόπολη της εποχής του Περικλή! Περάσαμε από τα Προπύλαια, θαυμάσαμε τους μικρούς ναούς της Ακρόπολης και μπήκαμε στον Παρθενώνα για να δούμε το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς!

6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στα πλαίσια της «6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού» επισκεφτήκαμε το Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο στον Άλιμο. Οι μαθητές μας γνώρισαν από κοντά ομαδικά και ατομικά αθλήματα με την καθοδήγηση εξειδικευμένων γυμναστών. Περάσαμε όλοι καλά, ήταν μια όμορφη και δημιουργική ημέρα.

Α' Τάξη: Επίσκεψη στο Μουσείο Σχολικής Ζωής

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α τάξης επισκέφτηκαν την Τρίτη στις 13 Νοεμβρίου, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ), στην Πλάκα. Εκεί συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζωντανεύοντας τα παλιά παιχνίδια». Μέσα από αυτό οι μαθητές γνώρισαν τα ξεχασμένα από το χρόνο παιχνίδια και τους έδωσαν και πάλι ζωή, παίζοντας κάποια από αυτά στη γραφική γειτονιά της Πλάκας. Διαβάστε περισσότερα

Μια ημέρα στην Αρχαία Ελλάδα

Στα πλαίσια του πολιτιστικού Προγράμματος που έχουν αναλάβει οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του σχολείου μας, επισκέφτηκαν με του Παιδαγωγούς τους την Πλάκα και πέρασαν με τη βοήθεια της ομάδας Δρω, μια ημέρα ως πολίτες της Αθήνας του 5ου π.Χ. αιώνα. Φιλοσόφησαν, ψήφισαν, γνώρισαν τον τρόπο ζωής, τα μεγάλα έργα, τα μέτρα και τα σταθμά, τον σημαντικό ρόλο του πολίτη.
 

Λάδι, ο θησαυρός της ελιάς

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ τάξης στις 9 Νοεμβρίου 2017 επισκέφτηκαν το κτήμα Ζαχαίος παρακολούθησαν:
Μάζεμα ελιάς σε αναπαράσταση ελαιώνα
Μυλόπετρες κινούμενες από τον λατρεμένο γάιδαρο του κτήματος
Πώς βγαίνει το λάδι από την παραδοσιακή πρέσα
Προβολή ενημερωτικού dvd
Παραγωγή  λαδοκούλουρων
Παραγωγή σαπουνιού
Επίσης δραματοποίησαν τη φιλονικία της Αθηνάς με τον Ποσειδώνα για την ονομασία της πόλης μας.